Pozor na věci, které vám doma brání v soustředění

 Dům 
25. září 2018 10:06 / Marie Popelková
  0
📷
4 fotografie v galerii
Co dělat, aby šla práce hezky od ruky i doma? Pixabay
Dělá vám doma soustředění problém? V tom případě se může stát, že vám v tom brání některé věci, které máte kolem sebe, nebo třeba jen jejich nevhodné rozmístění. Zde je seznam několika z nich, které za to mohou být zodpovědné.

Špatné osvětlení

Osvětlení může dramatickým způsobem ovlivňovat vaši schopnost soustředění. Většinou snížená schopnost koncentrace souvisí s nedostatkem světla. Když je těžké soustředit se na něco vizuálně, protože na to špatně vidíme, promítne se to i v tom, jak se dokážeme soustředit mentálně. Ideální je takové osvětlení, které co nejvíce připomíná přírodní světlo, protože je nejpříjemnější našim očím. Pro větší flexibilitu lze pořídit světla, která je možné libovolně tlumit.

Sezení zády ke dveřím

Když sedíte za pracovním stolem nebo na jakémkoliv jiném místě, kde se potřebujete soustředit, je přínosné vidět na dveře místnosti. Pokud sedíte zády ke dveřím, hladina stresu se zvedá a část vaší pozornosti je v ochranném módu, protože podvědomě myslíte na to, jestli někdo nepozorovaně nevešel a nestojí za vámi.

Uklidňující barvy

Zatímco uklidňující barvy, jako jsou světle zelená nebo modrá, mohou skvěle fungovat v pokoji, kde máte v úmyslu relaxovat, na místech, kde se chcete soustředit, vaši práci sabotují. Místo toho vybírejte jasné, stimulující odstíny. Zde jsou další tipy, jak lze při zařizování domácnosti pracovat s barvami.

Výhled na postel nebo z okna

Postel je místo pro odpočinek a spánek, takže není divu, že se vám špatně soustředí a pracuje, pokud ji máte při práci v zorném poli. Je jasné, že v takovém případě máte chuť všeho nechat a jít si místo toho zdřímnout. Obdobně rozptylující je také výhled z okna. Je hezké mít doma při pohledu z okna před sebou krásnou scenérii, pokud se ale chcete soustředit, bylo by lepší se k němu otočit zády.

Reklama
Nejčtenější články
Reklama

Mohlo by vás zajímat

Celebrity

Hollywoodský glamour: Odhalení módních trendů celebrit

Styl

Pět věcí, které ženám ničí orgasmus. Prostě se jich zbavte

Tech

I detektor lži se dá podvést. Víte, jak funguje, a dokázali byste ho obelhat?