Pravidelné točení se psa za vlastním ocasem nevěstí nic dobrého

 Mazlíčci 
09. února 2019 19:08 / Eva Vogelová
  0
📷
9 fotografií v galerii
Točení se za vlastním ocasem nevěstí nic dobrého Depositphotos
Pejsci občas dělají zvláštní věci, kterým jejich majitelé příliš nerozumí. Točení se za ocasem rozhodně za prapodivnou činnost můžeme považovat. Nikdy jste nepochopili, proč to váš mazlíček dělá? Nyní už vám to bude jasné.

Psi většinu činností nedělají bezdůvodně, ačkoliv to tak někdy vypadá. Točení se za vlastním ocáskem se vám může zdát úsměvné, možná i hloupé. Tato aktivita však rozhodně není důkazem toho, že by váš pes nebyl inteligentní. Naopak. Někdy se vám tím snaží něco naznačit. V tuto chvíli už budete vědět, co se s mazlíčkem děje.

Potřebuje se zabavit

Pokud se váš pes občas točí za svým ocasem, nudí se. Když je váš mazlíček neustále zavřený doma nebo na menší zahradě, nemá se jak zabavit. Má v sobě energii, kterou potřebuje dostat ven. Člověku neprospívá, když je neustále zavřený na jednom místě. Má potřebu jezdit na výlety a často být s někým v kontaktu. Podobně jsou na tom i psi. Neradi tráví dvacet čtyři hodin osamoceni mezi čtyřmi stěnami.

Měli byste mazlíčkovi vymyslet bohatší program. Chodit s ním častěji ven, hledat mu psí kamarády a případně pořídit nové hračky, aby se tolik nenudil, když s ním nemůžete být. Pokud musíte být často v práci a nemáte na něj moc času, přenechejte občas mazlíčka někomu na hlídání.

Pociťuje neklid

Točení za ocasem pro vás může být varováním, že mazlíček pociťuje stres či úzkost. Napětí neprospívá člověku ani zvířeti. Nutkavé chování vašeho mazlíčka se dá přirovnat k tomu, když člověk klepe nohou. Oba se tím snaží zbavit stresu. Během točení se za vlastním ocasem pociťuje pes uspokojení, protože během této činnosti uvolňuje endorfin. Jde o hormon štěstí, který navozuje dobrou náladu.

Snažte se zjistit, z jakého důvodu by váš mazlíček mohl trpět stresem. Ujistěte se, že mu dáváte dostatek pestré stravy. Dohlédněte na jeho pravidelný spánek a nezapomeňte preventivní prohlídku u lékaře, mohl by být i nemocný.

Propadl zlozvyku

Pokud se váš mazlíček točí za vlastním ocasem od malička, jde pravděpodobně o zlozvyk. Vzniká většinou tak, že svoji aktivitu bral jako hru a lidem kolem něj se moc líbila. Dokázal díky tomu upoutat na sebe pozornost. Od té chvíle to provádí vždy, když chce být středem zájmu.

Tento zlozvyk ho můžete odnaučit. Ve chvíli, kdy se zase začne točit za ocasem, udělejte nějaký hluk, kterým jeho činnost přerušíte. Poté ho zabavte něčím jiným. Opakujte to s ním takto několikrát a uvidíte, že pokud jde o zlozvyk, za nějakou dobu se ho zbaví. O tom, co se vám váš pejsek snaží říct svojí řečí těla jsme psali zde.

Reklama
Nejčtenější články
Reklama

Mohlo by vás zajímat

Celebrity

Hollywoodský glamour: Odhalení módních trendů celebrit

Styl

Čtyři ženská znamení, která nemívají štěstí v lásce. Proč tomu tak je a je možné si lásku do...

Dům a zahrada

Vodní kámen zlikviduje konvici, myčku i pračku. Zatočte s ním některou z osvědčených metod