Existuje pouze jeden způsob sušení, kterým si plavky neponičíte

 Ostatní 
10. srpna 2019 15:58 / Marie Popelková
  0
📷
5 fotografií v galerii
Když už najdete plavky, které vám skvěle sedí, dobře o ně pečujte Shutterstock
Najít plavky, ve kterých se cítíte opravdu dobře, není snadný úkol. Když už najdete takové, které vám skutečně sedí, je vhodné se o ně adekvátně starat, aby vám vydržely co nejdéle. Existuje pouze jeden způsob sušení, kterým plavky neponičíte.

Jestli chcete, aby vám plavky dlouho vydržely, musíte se o ně správně starat, a hlavně je správným způsobem sušit. Teplo, slunce a gravitace mohou mít negativní dopad. Může se stát, že jste plavky sušili celou dobu špatně. Zde je seznam potenciálně škodlivých způsobů a jeden bezpečný, jak na to.

Nepoužívejte sušičku

Sušení plavek v sušičce je to nejhorší, co můžete udělat, protože to drasticky sníží jejich životnost, i když se vám to stane jen jednou. Teplo může permanentně ovlivnit elasticitu materiálu, a tím pádem i tvar a velikost plavek, které vám dřív padly perfektně. 

Nesušte na slunci

Sušení na slunci je lepší než v sušičce. Slunce ale může vaše plavky poškodit ještě viditelněji, než kdyby ztratily elasticitu. Na slunci totiž bledne barva. Novější barvy na textil jsou ještě citlivější na ultrafialové záření, než byly ty v minulosti. Pokud jste s tím tedy v minulosti neměli problémy, může se vám to přihodit s plavkami, které jste si pořídili nedávno.

Nevěšte na šňůru

Věšení plavek je také špatný nápad, ať už je to venku na šňůře nebo v koupelně přes sprchový kout. Látka plavek se může snadno natáhnout, když je nasáklá vodou, a to v důsledku gravitace. Tímto způsobem skončíte s vytahanými ramínky nebo látkou, která nevzhledně odstává na nevhodných místech.

Sušte na zemi

Nejbezpečnější je sušit plavky na zemi v místě, kde není příliš horko ani přímý sluneční svit. Stačí na zemi rozložit ručník nebo plavky uložit naplocho na sušák. Existují dokonce speciální sušáky určené přímo na oblečení, které se snadno trvale natáhne. Pokud chcete plavky vysušit rychleji, jemně je srolujte do ručníku a vymačkejte předtím, než je rozložíte. V případě, že máte doma bazén, je dobré vědět, jak správně pečovat i o něj.

Reklama
Nejčtenější články
Reklama

Mohlo by vás zajímat

Celebrity

Hollywoodský glamour: Odhalení módních trendů celebrit

Styl

Čtyři ženská znamení, která nemívají štěstí v lásce. Proč tomu tak je a je možné si lásku do...

Dům a zahrada

Vodní kámen zlikviduje konvici, myčku i pračku. Zatočte s ním některou z osvědčených metod