Které pokojové rostliny kvetou i v zimě a jak o ně správně pečovat

 Ostatní 
20. října 2019 16:32 / Eva Vogelová
  0
📷
9 fotografií v galerii
Ozdobte si byt kvetoucími rostlinami i v zimě Archiv
Většina rostlin kvete na jaře či v létě. Některé však překvapivě i v zimě. Pokud si chcete ozdobit své místnosti barevnými květinami, sáhněte po těch, které kvetou i v chladnějších měsících. Jaké to jsou?

S nástupem podzimu a zimy přichází sychravé počasí, které dokáže vyvolat špatnou náladu. Zlepšit vám ji mohou alespoň barevné květiny, které rozmístěte různě po pokoji. Díky nim si přinesete do domu kousek jara či léta. Zjistěte, jak o ně pečovat, aby vám neuhynuly.

Vánoční hvězda

Vánoční hvězda vám v zimě doma nesmí chybět. Řadí se mezi symboly vánočních svátků. Vánoční hvězda sice vyloženě nekvete, ale má krásně barevné listy. Můžete si pořídit květinu s červenými, bílými, růžovými nebo vícebarevnými listy.

Pokud ji budete kupovat v tomhle období, sáhněte raději po rostlině, která ještě nemá zcela rozrostlé listy. Vydrží vám déle a nejkrásnější bude v období Vánoc. Vánoční hvězda má ráda vyšší teploty, když budete mít v místnosti 25 stupňů Celsia, bude jí to vyhovovat.

Květinu udržujte neustále vlhkou, stříkejte ji pravidelně vodou z rozprašovače. Nezapomeňte ji pohnojit. Na jaře ji můžete přesadit a zkrátit její výhonky.

Africká fialka

Africká fialka kvete celoročně. Má několik odrůd a barevných odstínů. Není příliš náročná na pěstování. Libuje si na světlých místech, ale vadí jí přímé sluneční záření.

Měli byste ji dát k oknu. Ideální teplotou je pro ni 20 stupňů Celsia. Nesnese méně než 10 stupňů Celsia. Neměli byste ji v žádném případě přelít. Nepotřebuje velké množství vody. Nezalévejte ji do misky, ale raději pod listy.

Vánoční kaktus

Vánoční kaktus dokáže opravdu hezky rozkvést, ale jen když se o něj dobře postaráte. K tomu, aby rozkvetl, potřebuje být v prostoru, kde je zhruba 15 stupňů Cesia. Na podzim a v zimě mu svědčí chladnější prostory a polostín. Můžete ho dát na okenní parapet, ale nesmí na něj sluneční paprsky zářit přímo.

Od jara do léta mu nevadí vyšší teploty. V období růstu ho můžete dát i ven, kde bude mít stín. Na podzim a v zimě není potřeba, abyste ho příliš zalévali. Nepotřebuje hnojit, stačí, když ho jednou za tři roky přesadíte do většího květináče. Pokud máte rádi kaktusy, zkuste si vypěstovat vlastní. Zjistěte, jak na to.

Reklama
Nejčtenější články
Reklama

Mohlo by vás zajímat

Celebrity

Hollywoodský glamour: Odhalení módních trendů celebrit

Styl

Pět věcí, které ženám ničí orgasmus. Prostě se jich zbavte

Dům a zahrada

Vodní kámen zlikviduje konvici, myčku i pračku. Zatočte s ním některou z osvědčených metod