Jak připravit červenou řepu, aby vám chutnala

 Ostatní 
14. května 2017 13:28 / Bronislava Silná
  0
📷
3 fotografie v galerii
Červená řepa může chutnat skvěle. Shutterstock
Červená řepa je plná vitamínů, minerálů a dalších tělu prospěšných látek. Jsou ale lidé, kteří červenou řepu nechtějí za žádnou cenu jíst. Máme několik tipů, které by vás mohly zaujmout.

Pečená řepa

Smíchejte na plátky nakrájenou řepu a brambory. Okořeňte česnekem, posolte a zakápněte olivovým olejem. Dejte péct. Můžete samozřejmě přidat i další druhy zeleniny. Řepa přijme chuť ostatních druhů a nebude tak nápadná.

Řepná šťáva

Pokud máte výkonný odšťavňovač, nebojte se zkusit přidat řepu do různých šťáv. Pokud využijete jablka, mrkev, celer a případně další druhy a přidáte menší množství řepy, získáte nápoj, který bude chutnat i dětem. Pro začátek nedávejte řepy víc jak deset procent. Postupně můžete zkusit přidávat. Dejte pozor na to, že šťáva může mít hodně cukru. Získanou šťávu proto použijte místo svačiny.

Řepné chipsy

Na trhu jsou řepné chipsy, ale můžete si je udělat i doma. Budou zaručeně chutnat, jen si dejte pozor na to, že stejně jako ty bramborové budou plné oleje a kalorií.

Salát z červené řepy

Nastrouhejte řepu, přidejte sůl, pepř, majonézu a najemno nasekanou cibulku. Podávejte s kvalitním žitným chlebem. Ozdobte zelenou petrželkou.

Řepný krém

Vařte červenou řepu nakrájenou na kousky až změkne. Rozmixujte a zjemněte smetanou. Přidejte trochu zázvoru, pepře nebo pálivé papriky.

Reklama
Nejčtenější články
Reklama

Mohlo by vás zajímat

Celebrity

Celý svět zasáhla zpráva o rakovině princezny Kate. Její mladší bratr James zveřejnil dojemný vzkaz a...

Styl

Díky mimořádně vysokému množství hořčíku dokáží koupele v epsomské soli ulevit od depresí, bolesti a...

Dům a zahrada

Efektivní úklid v domácnosti se psem: Jak na chlupy, skvrny od bláta, moči či krve