Vyrážíte na dovolenou? Nezapomeňte si vybavit cestovní lékárničku!

 Ostatní 
11. srpna 2017 12:25 / Marie Popelková
  0
📷
3 fotografie v galerii
Vybavení lékárničky nepodceňujte.  Internet
Nezáleží na tom, zda se chystáte na dovolenou do hor či za odpočinkem k moři, zdravotní komplikace vás můžou zastihnout kdekoliv! Proto rozhodně nepodceňujte vybavení cestovní lékárničky!

Lékárničku je vhodné mít vždy po ruce, proto ji nedávejte například na samé dno kufru, protože v případě potřeby by měla být vždy co nejrychleji po ruce. Co by v ní nemělo chybět? Základním vybavením jsou polštářkové náplasti, obvaz a dezinfekční prostředek. Lehký úraz se totiž může stát naprosto kdekoliv.

Dalším častým problémem na dovolené je bolest hlavy či teplota. Pro tyto případy si raději do tašky přibalte léky proti bolesti hlavy. Mezi nejúčinnější patří například Ibalgin či Paralen. Prášky pomáhají také proti teplotě. Mnoha lidem se nevyhnou ani zažívací problémy. Ať už jsou to komplikace z pití špatné vody či z konzumace nezvyklých pokrmů, sáhněte po Endiaronu nebo Smectě. Osvědčené je také živočišné uhlí.

I když míříte za sluníčkem k moři, rozhodně se vyplatí vzít s sebou i léky proti bolesti v krku. Nikdy nevíte, kdy vás překvapí deštivé počasí s chladným větrem, který může mít na vaše zdraví negativné vliv. Jako první pomoc lze například použít léky typu Bioparox či Hexoral.

Rozhodně do cestovní lékárničky přibalte i něco na spáleniny. Trošku delší pobyt na slunci může způsobit zarudlou kůži i malé puchýřky. Na spáleniny je vhodný Panthenol spray či Calcium panthotenicum mast, kterou můžete použít i pro děti.

Reklama
Nejčtenější články
Reklama

Mohlo by vás zajímat

Celebrity

Celý svět zasáhla zpráva o rakovině princezny Kate. Její mladší bratr James zveřejnil dojemný vzkaz a...

Styl

Díky mimořádně vysokému množství hořčíku dokáží koupele v epsomské soli ulevit od depresí, bolesti a...

Tech

České zbrojovky jedou naplno, nyní získaly technologii systému automatického granátometu MK 47