Z betonových tvarovek lze vykouzlit designové kousky do bytu i na zahradu

 Dílna 
12. září 2017 10:13 / Marie Popelková
  1
📷
12 fotografií v galerii
Z betonových tvarovek lze velmi snadno vyrobit řadu zajímavých designerských kousků. Internet
Zbylo vám několik betonových tvarovek třeba ze stavby oplocení? Tak je rozhodně nevyhazujte. S trochou fantazie je totiž můžete ještě využít, a to docela neobvykle. Vytvořit z nich můžete zajímavé kousky na zahradu i do interiéru.

Výhodou betonových tvarovek je, že nevyžadují žádnou další povrchovou úpravu. Obvykle lidé tento materiál využívají pro výstavbu drobných staveb, zídek, oplocení a podobně. I tomu nejlepšímu počtáři ale určitě nějaká ta tvarovka zbude a byla by škoda toho nevyužít. Například pomocí nich můžete vyrobit zahradní lavici, systém květináčů na zahradu nebo nábytek do interiéru.

Nápadů na to, jak využít betonové tvárnice, existuje celá řada. Manipulace s nimi je velmi jednoduchá a nevyžaduje žádnou speciální zručnost, takže do výtvorů se může pustit i naprostý nešika.

Některé nápady možná přijdou vhod i lidem, kteří si chtějí nějak zajímavě a originálně vybavit byt, ale nedostává se jim peněz. Stačí si sehnat pár tvárnic a na světě je postel do ložnice, noční stolek, obýváková stěna i sedačka. Pokud máte rádi trochu industriální styl, jsou vám tyto nápady doslova šité na míru. Fantazii se zkrátka meze nekladou.

Díky tomu, že betonové tvárnice jsou odolné, hodí se i na zahradu. Tam z nich můžete vytvořit lavici, ohniště, venkovní stolek nebo i opravdu bytelnou ptačí budku.

Betonové tvarovky nejsou nijak závratně drahé, takže podobné vychytávky si můžete vytvořit i bez toho, že vám stavební materiál někde zůstane. Záleží na konkrétním výrobku. Nejlevnější lze sehnat už za 30 korun za kus, ty dražší pak vyjdou kolem 70 korun za jednu tvárnici. Zajímavý a neotřelý kousek nábytku si tak můžete pořídit doslova za babku.

Inspirujte se nápady v naší fotogalerii.

Reklama

Mohlo by vás zajímat

Celebrity

Móda a kultura: Jak kulturní rozmanitost ovlivňuje módní trendy?

Styl

Vodu z rýže byste neměli vylévat do odpadu. Důvod vás možná překvapí

Tech

8 mýtů o hybridech, které vám brání vytěžit z tohoto pohonu maximum