Dárky o vánočních svátcích potěší také vašeho pejska

 Mazlíčci 
27. listopadu 2017 12:56 / Jan Novák
  0
📷
4 fotografie v galerii
Vánoce jsou svátkem rodiny, do které patří i čtyřnozí přátelé Pixabay
Psi jsou v řadě rodin plnohodnotnými členy domácnosti. Lidé tak na své čtyřnohé miláčky nezapomínají ani o vánočních svátcích. Pejskové se mohou těšit na laskominy, o nichž si jindy mohou nechat jen zdát, a také na mnohdy originální hračky.

Zatímco za minulého režimu psi na vesnicích často trávili Vánoce ve svých boudách na dvoře a jejich kolegové z města v pelíšku na chodbě bytu, dnes jim v řadě rodin patří čestná místa na gauči nebo na koberci u stromečku. Sami pak pod stromkem nacházejí nejrůznější laskominy, ale také rozmanité předměty, jimiž jim jejich páníčkové chtějí udělat radost.

Zejména pro mnohé seniory je pejsek o Vánocích jediným přítelem, se kterým tráví čas. V rodinách s malými dětmi zase psi svou přátelskou povahou pomáhají utvořit sváteční atmosféru. Odměnit je je tak vhodné a někdy i přímo nezbytné! Výrobci na psy myslí už v předvánočním čase. Stejně jako děti se tak mnozí čtvernožci mohou těšit na adventní kalendář. Pejsek v něm dostane laskominu na každý den, oblíbené pamlsky ze sušeného masa nebo i sladkosti, které má pes rád stejně jako malé dítě.

Co nadělit pejskovi pod stromeček?

Pochutiny obsahují také nejrůznější vánoční balíčky, které chovatelé mohou svým mazlíčkům zakoupit. Tyčinku s kuřecím masem a vitamin s čokoládovou příchutí může doplnit i něco trvanlivějšího, třeba bavlněný uzlík či gumová hračka, s nimiž si pejsek pohraje i po svátcích. Nabídka psích hraček je rozmanitá, mimo gumových svého miláčka nezklamete ani předměty ze dřeva či z textilu.

Další možností je oblečení, na které si mnozí psi, zejména ti menších plemen, v zimních měsících již zvykli. Další možností jsou i boty, jak jsme psali zde. Koupit lze také vánoční šálu, šátek, čepičku nebo hřejivý obleček či pelíšek. Pejska, pokud to snese, můžete na svátky ozdobit sobími parohy nebo motýlkem. Nezklamou ani tradiční balónky nebo pískací hračky.

Mějte ale na paměti, že obdarovaní psi reagují podobně jako děti - z praktických dárků jsou vysloveně zklamaní. Ve psích očích tak neuvidíte nadšení z nového obojku, vodítka, přenosné tašky nebo deky. Pokud pes nebo fenka nejsou vyloženě parádiví, tak nebudou radostně štěkat ani z módních výstřelků, šperků nebo psí kosmetiky.

Témata: Vánoce, dárky, rodina
Reklama
Nejčtenější články
Reklama

Mohlo by vás zajímat

Celebrity

Celý svět zasáhla zpráva o rakovině princezny Kate. Její mladší bratr James zveřejnil dojemný vzkaz a...

Styl

Díky mimořádně vysokému množství hořčíku dokáží koupele v epsomské soli ulevit od depresí, bolesti a...

Tech

České zbrojovky jedou naplno, nyní získaly technologii systému automatického granátometu MK 47