Provoňte si domácnost vlastním difuzérem. Jeho výroba vás bude stát minimum peněz

 Ostatní 
01. března 2019 09:13 / Šárka Sokolská
  0
📷
4 fotografie v galerii
Tyto lahvičky s vonnými oleji jsou navíc stylovou dekorací Depositphotos
Aroma difuzéry dokáží krásně provonět domov. Jejich nevýhodou je jejich vyšší cena i nemožnost si vůni otestovat. Co si tak vyrobit jednoduše vlastní? Stojí to minimum nákladů.

Na lahvičku, v níž jsou do vonných olejů ponořeny bambusové tyčinky, je nejen hezký pohled. Z těchto tyčinek se do interiéru uvolňuje příjemná vůně, která dokáže pohladit naši mysl a navodit příjemnou atmosféru. Kvalitní difuzéry však stojí i několik set korun. Ale vy si jej můžete pořídit už za pár korun. A to tak, že si jej vyrobíte sami pomocí přísad, které najdete doma

Hůlkový difuzér

Výroba difuzéru zabere jenom minimum času, přitom vám vydrží vonět i několik týdnů. 

Potřebujete

  • bambusové či ratanové tyčinky
  • mandlový olej, slunečnicový olej nebo dětský olejíček
  • esenciální olej nebo kombinaci esenciálních olejů dle vlastního výběru a nálady (levandulový, citronový, eukalyptový, mátový, pomerančový aj.)
  • skleněnou lahvičku s úzkým hrdlem, třeba od parfému či pleťového oleje

S oleji opatrně

Do jedné třetiny skleněné nádoby nalijte olej a do něj postupně kapejte esenciální olej dle vlastního výběru. Mějte však při tom na paměti, že esenciální oleje jsou velmi intenzivní, proto to s jejich množstvím nepřehánějte. Olej přidávejte po kapkách a vždy se čichem přesvědčte, zda se vám výsledné aroma líbí.

Stylová dekorace

Jakmile budete spokojeni, pak už jen zbývá do hrdla zastrčit ratanové či bambusové tyčinky, kterými oleje lehce promíchejte, aby se navzájem propojily. Počítejte s tím, že tyčinky potřebují nějaký čas, než nasáknou olej. Teprve pak začnou uvolňovat aroma do interiéru. Lahvičku si také můžete ozdobit, aby vám zapadla do vašeho interiéru. Třeba pomocí techniky mramorování, z níž si můžete vyrobit prakticky jakýkoliv doplněk do domácnosti, třeba i stínítko. Více o této technice jsme psali zde.

Vhodné kombinace

Při výrobě difuzéru si klidně můžete zahrát na parfuméra a vytvořit si vlastní vůni. Vhodný je například červený pomeranč s hřebíčkem nebo mátou, či citron se zeleným čajem nebo levandulí, která uklidňuje a navozuje pocit pohody. Eukalyptus se zase hodí do dětských pokojů, protože dezinfikuje a uvolňuje dýchací cesty.

Reklama
Nejčtenější články
Reklama

Mohlo by vás zajímat

Celebrity

Valentýn ve velkém stylu?! V odstínech růžové jej slavila A.n.d.u.l.a, Sharlota a Angie Mangombe

Styl

Jak nosit pánské kotníkové boty?

Tech

České zbrojovky jedou naplno, nyní získaly technologii systému automatického granátometu MK 47