Překvapte stylovými jmenovkami. Jakou uděláte největší radost?

 Dílna 
10. prosince 2017 07:14 / Marcela Plachá
  1
📷
5 fotografií v galerii
Barevné ladění jmenovek nechte na vaší fantazii Shutterstock
Jednoduché balení dárku můžete pozvednout o třídu výš, pokud k němu přidáte zajímavou mašličku nebo drobnou ozdobu. Pokud se jedná o vánoční dárek, neměla by na něm chybět jmenovka.

Není třeba kupovat každý rok hotové jmenovky na vánoční dárky. Zapojte fantazii a spotřebujte k výrobě visaček to, co najdete doma. Použijte zbytky tvrdého papíru z různých krabiček. Vystřihněte požadovaný tvar jmenovky, natřete ji oblíbeným odstínem barvy a ozdobte ji drobnými korálky, knoflíčky nebo jehličím.

Stylové balení vykouzlíte s pomocí dřevěných kolíčků na prádlo. Jméno můžete napsat přímo na kolíček nebo na něj přilepit jmenovku z kartonu.

Letí jmenovky ve tvaru zvířat

Z papíru můžete vyrobit i tematické jmenovky. Mohou být třeba ve tvaru zvířat nebo vánočních motivů. Inspirovat se můžete i tím, co má dotyčný rád. Jestli ho baví fotbal, zkuste vystřihnout jmenovky ve tvaru fotbalového míče.

Zábavná je i recyklace předmětů, které jinak vyhazujete. Nasbírejte si pár korkových zátek od vína. Na korek napište jméno obdarovaného a špendlíkem připíchněte na konec stuhu, kterou ovážete dárkové balení.

Jmenovka jako umělecké dílo

Na tvrdou kartičku můžete přilepit polovinu skořápky od vlašského ořechu či buráku a barvičkami dotvořit dle fantazie třeba obličej nebo zvířátko. Vyrobíte tak nevšední jmenovku, kdy bude z jedné strany vaše umělecké dílo a z druhé jméno obdarovaného. Při těchto technikách je výhodou zapojit děti, které vám s tvořením rády pomohou. Inspiraci k balení dárků naleznete také zde.

Ale je docela možné, že vás ruční výroba neoslovuje a přesto byste chtěli mít originální jmenovky. A ještě kdyby se daly používat každý rok znovu. Věříte, že i toto jde? Vyrobte si jednou pro vždy obnovitelnou jmenovku, která bude navíc vypadat stylově. Zabere vám to jen pár minut a je to úplně jednoduché. Stačí vám stará kartonová krabice, ze které vystříháte menší kartičky. Na ně nalepíte samolepící černou folii na křídu. Pak stačí jen napsat jméno, které po rozbalení všech dárků můžete zase smazat. Nadčasová a elegantní jmenovka se u vás doma určitě ujme.

Reklama
Nejčtenější články
Reklama

Mohlo by vás zajímat

Celebrity

Celý svět zasáhla zpráva o rakovině princezny Kate. Její mladší bratr James zveřejnil dojemný vzkaz a...

Styl

Díky mimořádně vysokému množství hořčíku dokáží koupele v epsomské soli ulevit od depresí, bolesti a...

Dům a zahrada

Efektivní úklid v domácnosti se psem: Jak na chlupy, skvrny od bláta, moči či krve