Provoňte si svůj domov. Vyrobte si dekorativní sáčky z uklidňující levandule

 Dílna 
09. července 2019 12:46 / Marie Popelková
  0
📷
4 fotografie v galerii
Sáčky s levandulí vytvoříte pomocí látky a sušených květů Depositphotos
Levandule je jedinečnou rostlinou s typickou vůní a barvou, ale i široce léčivými a relaxačními účinky. Navíc má schopnost přežít v drsných podmínkách. Vytvořte si doma levandulové sáčky a provoňte s nimi celý dům nebo byt.

Kromě sušených květů levadule budete potřebovat nůžky, tkaninu zvanou organza, jehlu a nit, kulaté prkýnko nebo kružítko, tužku, žehličku, ale také tavnou pistoli nebo lepidlo na textil, starou záclonu nebo krajku a stužky s knoflíčky a korálky.

Různý podklad

Dejte na stůl organzu. Pomocí kulatého prkýnka na ni nakreslete dva kruhy o průměru kolem 30 centimetrů. Místo prkýnka můžete použít i jinou šablonu nebo kružítko. Nakreslete kruhy a vystřihněte je nůžkami. Tím získáte dva sáčky pro naplnění levandulí. Sáčků můžete vystřihnout, kolik budete chtít. Hlavně musíte mít dostatek látky. Stříhat nemusíte jen kruhový základ, ale třeba i obdélníkový nebo čtvercový.

Připravenou látku dobře vyžehlete. Zapalte čajovou svíčku a okraje kruhové organzy nad plamínkem začistěte. Díky tomu se nebudou třepit a po opálení se zvlní a budou působit hezkým dojmem.

Šití se lze vyhnout

U jednoho ze sáčků, který nebude mít kruhový, ale obdélníkový základ, pak opalte nejdříve pouze jeho horní okraje. Boky pak dejte k sobě. Stačí nahřát a kovovým nebo dřevěným předmětem přitlačit látku na krajích. Tím se obě strany spojí a vy si ušetříte práci s šitím.

Pomocí jehly můžete kruhy z organzy asi centimetr až dva od kraje nastehovat. Bude to vypadat pěkně. Až máte nastehováno, nit stáhněte a do vytvořeného sáčku nasypte potřebné množství sušených levandulových květů.

Připevněte ozdobu

Všechny sáčky svažte dekorativní stužkou nebo provázkem a udělejte na nich ozdobnou mašličku. Ze staré záclony si můžete vystřihnout různé motivy nebo ozdoby, které dáte na sáčky a připevníte tavnou pistolí nebo lepidlem na textil. Přidat můžete knoflíčky, korálky a další ozdobné předměty. Pak už jen stačí sáčky někam zavěsit, položit do misky a nechat vůni plynout prostorem. O pěstování bylinek v květináči jsme psali zde.

Reklama

Mohlo by vás zajímat

Celebrity

Celý svět zasáhla zpráva o rakovině princezny Kate. Její mladší bratr James zveřejnil dojemný vzkaz a...

Styl

Televize je stále oblíbené médium, v průměru před "bednou" prosedíme až 4 hodiny denně

Tech

Peugeot získal podeváté v historii ocenění za design, tentokrát s novým SUV fastbackem 3008