Vyrobte si letos vlastní vánoční dekorace. Jak na to?

 Dílna 
12. prosince 2019 16:27 / Eva Vogelová
  0
📷
9 fotografií v galerii
Dekorace dokreslí vánoční atmosféru  Depositphotos
Vánoce se rychle blíží. Přichází čas zdobení interiérů. Pokud jste si žádné dekorace ještě nepořídili, budete mít možnost si je vlastnoručně vyrobit. Ušetříte tím peníze a navíc do této činnosti můžete zapojit i své děti. Inspirujte se.

Vánoční atmosféru si vytvoříte ve svém domě pěknou výzdobou. Nejlepší je ta, kterou si vyrobíte sami. Nyní je nejvyšší čas, abyste se na ni vrhli a nemuseli jste to řešit až těsně před vánočními svátky.

Velké sněhové vločky

Vyrobit si velkou sněhovou vločku je snadné. Můžete si ji pověsit do okna, na dveře či nad stůl. Jednoduše všude tam, kam se vám bude hodit. Nachystejte si na její výrobu následující předměty.

  • tavnou pistoli
  • dřívka od nanuku
  • lepicí kamínky
  • temperové barvy

Postup výroby

V zimním období patrně nanuky nejíte, takže doma nebudete mít sbírku dřívek. Nemusíte věšet hlavu, protože se dají sehnat ve specializovaných obchodech a na internetu.

Dřívka si poskládejte do libovolného tvaru vločky a slepte je dohromady pomocí tavné pistole. Přetřete je bílou či jinou barvou a nalepte na ně kamínky či třpytky. Můžete si pořídit oboustrannou lepicí pásku, díky které nalepíte sněhovou vločku třeba na okno.

Svíčka ozdobená skořicí

Vánoční atmosféru skvěle dokreslují svíčky. Bez nich by byl vánočně naladěný interiér chudý. Můžete si ji doladit pomocí skořice, která hezky provoní místnost. Na výrobu budete potřebovat následující předměty.  

  • malou sklenici
  • čajovou svíčku
  • skořici
  • tavnou pistoli
  • stuhu

Postup výroby

Nejprve si nachystejte sklenici. Kolem ní pomocí tavné pistole či vteřinového lepidla přilepte kousky skořice. Ovažte sklenici různobarevnou mašlí a vložte do ní zapálenou svící. Takových svíček si můžete udělat rovnou několik, aby byla vůně skořice ve vašem pokoji opravdu výrazná.

Ozdoba z papíru

Ozdobu z papíru si můžete pověsit na okno, lustr či vánoční strom. Výroba není obtížná. Budete k ní potřebovat následující předměty.

  • barevný papír
  • sešívačku či lepidlo

Postup výroby

Rozstříhejte si barevný papír na pět proužků. Dva z nich budou mít délku dvacet pět centimetrů, další dva budou měřit dvacet centimetrů a poslední by měl být dlouhý patnáct centimetrů. Pokud budete chtít, můžete si je trochu zkrátit. Všechny proužky naskládejte na sebe.

Uprostřed musí být nejkratší proužek. Z obou stran okolo nejkratšího proužku dejte středně velké proužky a na okraji nechte ty největší. Všechny je k sobě buď upevněte sešívačkou, nebo přilepte lepidlem. Další vánoční dekorace si můžete vyrobit ze studeného porcelánu.

Reklama

Mohlo by vás zajímat

Celebrity

Celý svět zasáhla zpráva o rakovině princezny Kate. Její mladší bratr James zveřejnil dojemný vzkaz a...

Styl

Televize je stále oblíbené médium, v průměru před "bednou" prosedíme až 4 hodiny denně

Tech

Peugeot získal podeváté v historii ocenění za design, tentokrát s novým SUV fastbackem 3008