Co koupit do prvního bytu nejdřív a co pořídit později

 Dům 
11. prosince 2017 10:08 / Marie Popelková
  0
📷
3 fotografie v galerii
Bez čeho se opravdu neobejdete a s čím se vyplatí počkat Shutterstock
Když se stěhujeme do svého prvního bytu, s velkou pravděpodobností máme omezený rozpočet, se kterým si musíme vystačit na jeho vybavení. Zde je pár tipů, co by bylo dobré pořídit mezi prvními věcmi a bez čeho se naopak nějakou dobu obejdeme.

Hlavně pro čerstvě vystudované, mladé lidi platí, že při stěhování do nového bytu nemají zrovna peníze nazbyt. Do čeho se vyplatí investovat mezi prvními věcmi a s čím se naopak vyplatí počkat? Zde je pár tipů.

Pokud z různých důvodů potřebujete v novém bytě začít okamžitě trávit čas a přespávat, jako jednu z prvních věcí si pořiďte slušnou matraci. Nesnažte se sami sebe přesvědčit, že to ze začátku zvládnete s nějakým provizorním lehátkem nebo nafukovací matrací. Spánek je důležitý a jestli se nebudete moci pořádně vyspat, nebudete schopni zvládat ani nic jiného.

Obdobné je to i s jídlem. Na začátku je vhodné zainvestovat do nějakých hrnců, pánviček a dalšího kuchyňského náčiní, protože bez něho se neobejdete. Než se pustíte do nakupování, zkuste zjistit, zda někdo ve vašem okolí nevyřazuje nějaké starší kousky, protože je vyměňuje za novější. Nádobí nepatří mezi zboží, které by se rychle opotřebovalo, a proto vám bude ještě dlouho dobře sloužit, než si pořídíte nové.

Možná to není jedna z věcí, která by vás napadla mezi těmi opravdu důležitými, ale je dobré myslet na to, aby vám nikdo neviděl dovnitř. Pořiďte si žaluzie nebo záclony. Jednak získáte soukromí a taky váš byt začne hned vypadat mnohem víc zabydleně.

Mezi věcmi, se kterými není problém počkat, je například jídelní stůl s židlemi. Jestli nebudete v blízké době pořádat večírek nebo nečekáte velkou návštěvu, můžete klidně nějakou dobu jíst na sedačce. Stejné je to i s úložným prostorem. Bez skříněk a poliček to také chvíli zvládnete, pokud vyloženě nejste proti tomu uchovávat dočasně vaše věci v krabicích, ve kterých jste je nastěhovali.

Reklama

Mohlo by vás zajímat

Celebrity

Celý svět zasáhla zpráva o rakovině princezny Kate. Její mladší bratr James zveřejnil dojemný vzkaz a...

Styl

Umělá inteligence už vylepšuje i chuť piva nebo čokolády

Dům a zahrada

Vodní kámen zlikviduje konvici, myčku i pračku. Zatočte s ním některou z osvědčených metod