Staré povlečení nemusí skončit v koši, využijte ho ještě k praktickým věcem

 Dům 
04. února 2019 10:43 / Eva Vogelová
  6
📷
10 fotografií v galerii
Staré ložní prádlo se hodí do domácnosti  Depositphotos
Povlečení jednoho dne doslouží a budete si muset pořídit nové. Nikdo nechce spát ve staré, potrhané látce, která ještě k tomu vybledla. Pokud si myslíte, že je škoda povlečení vyhodit, nemusíte to udělat. Využít ho totiž můžete i jinak.

Povlečení je velmi potřebné, protože v něm spíme. Čas od času ho ale musíme minimálně z hygienických důvodu obměnit. Není potřeba, abyste s ním hned zaplňovali popelnici. Lepší bude, když zjistíte, na co ho ještě můžete použít.

Koš

Z povlečení na polštář si můžete udělat koš prakticky na cokoliv. Můžete v něm vynášet nepořádek. Přišijete si k němu poutko, pověsíte ho na stěnu a budete do něj házet špinavé prádlo. Hodí se do dětského pokoje, protože díky němu už nebudete muset hledat oblečení po vašich ratolestech pod postelí. Sdělte svým dětem, že na špinavé oblečení mají nový koš.

Oblečení pro ramínka

Ramínka na šaty se vyrábí většinou z plastu. Pokud na oblečení nemáte poutka, dost špatně se na nich udrží. Většinou vám z nich šaty sklouznou dolů. To může být občas k vzteku, když víte, že je musíte znovu uklidit. Teď už se vám to dít nebude, protože využijete své staré povlečení. Vystřihněte z něj dlouhý pruh a obmotejte jím ramínko. Oblečení už vám z něj nespadne, protože se zachytí o látku.

Odpočívadlo pro zvíře

Máte doma kromě starého prostěradla i starý stůl? Natáhněte prostěradlo pod stolem a oba konce svažte nad ním. Díky tomu vám vznikne houpací síť pro domácího mazlíčka. Pokud by houpačka byla nízko nad zemí, můžete do ní vložit i své malé dítě a houpat ho v ní. Nenechávejte ho však bez dozoru, mohlo by se snadno převrátit.

Ochrana na oblečení

Visí vám ve skříni oděv, který si oblékáte jen na zvláštní příležitosti? Měli byste ho něčím zakrýt, aby vám vydržel co nejdéle. Možná ho potřebujete někam přenést a nechcete, aby se ušpinil. Máme pro vás řešení. Vezměte povlečení na polštář, na užší straně uprostřed prostřihněte díru na zobáček u ramínka na šaty. Oblečení protáhněte otevřenou stranou. Nejde o nic těžkého, zvládne to každý.

Prachovka

Nemáte v domě dostatek prachovek? Můžete si je vyrobit sami z povlečení. Látku rozstříháte na dva obdélníky. Tři strany dvou obdélníků sešijete dohromady a jednu necháte volnou na vaši ruku. Pokud nechcete, aby se vám látka z volné strany párala, můžete ji ještě obšít. O tom, jak často byste měli měnit ložní prádlo, si přečtěte zde.

Reklama

Mohlo by vás zajímat

Celebrity

Celý svět zasáhla zpráva o rakovině princezny Kate. Její mladší bratr James zveřejnil dojemný vzkaz a...

Styl

Umělá inteligence už vylepšuje i chuť piva nebo čokolády

Dům a zahrada

Vodní kámen zlikviduje konvici, myčku i pračku. Zatočte s ním některou z osvědčených metod