Vybavte si svůj domov obrazy. Z místností dělají přívětivější místo

 Dům 
08. května 2019 17:39 / Marie Popelková
  0
📷
4 fotografie v galerii
Obrazy zdi zkrášlí Depositphotos
Pokud chcete udělat z bytu nebo domu útulné a přívětivé místo, vsaďte na obrazy. Nemusíte kupovat drahá díla světoznámých umělců, stačí si nechat zarámovat rodinné fotografie, plakáty oblíbenců nebo obrázky namalované dětmi.

Důležité je zavěsit obraz ve správné výšce, ale měl by také doplňovat ostatní vybavení místnosti. Nesmí se tedy stát, že na prázdnou stěnu pověsíte jeden obraz, který bude na velkém prostoru zcela ztracený. Pokud ho však dáte nad sedačku, stůl, poblíž krbu nebo ke knihovně, hned to bude vypadat lépe.

Jako celek

Rozprostřít můžete i skupinku obrazů. Musíte si ale vše dobře promyslet. Mělo by to totiž působit jako jeden celek. Obrazy proto musejí mít společný prvek. Buď budou stejně velké, tematicky shodné nebo jim dáte stejné orámování.

Pokud obrázky nemají žádnou spojitost, rozmístěte je tak, aby se alespoň zdánlivě doplňovaly. Určete si plochu, kam je umístíte. Potom pověste první obrázek a přidávejte další. Musíte dodržovat přiměřenou vzdálenost. Práce skončete až v okamžiku, kdy jste s podobou sami spokojení.

Rodinné fotografie

Na stěny můžete pověsit fotografie z rodinných oslav, dovolených nebo jen momentky, které máte rádi. Ze stěny tak na vás může pokukovat dcera s dortem při prvních narozeninách, syn při prvních krůčcích, ale také jejich první školní den.

Chybět nesmí svatební fotka a místo se určitě najde i pro snímky z dovolené u moře. Zarámovat si ale můžete i slavné zpěváky, herce, sportovce nebo komiksové a pohádkové postavy. Na jedné stěně se tak může klidně potkat tenistka Petra Kvitová se zpěvačkou Pink, postavou Batmana a doplnit je může některý z herců Jamese Bonda.

Vybere si každý

Pro rozmístění fotografií platí stejné zásady jako u obrazů. Musíte vhodně zvolit rámečky. U obrazů jsou rámy dražší. Jejich cenu nelze definovat, ale koupíte je jak za pár stovek, tak i za několik tisíc. U fotek nebo malých obrázků od dětí koupíte v obchodech rámečky i za pár desítek korun, takže to není žádná velká investice.

V České republice je k dostání mnoho rámů a rámečků, na které si jen vzpomenete. Můžete mít dřevěné, železné, ocelové, ale také plastové, pozlacené, stříbrné, v různých barvách a podobně. Vybrat si můžete lesklé, matné, jednoduché, složité, fantazii se meze nekladou. Vždy ale pamatujte na to, že nic by nemělo být jako pěst na oko! Tipy pro usnadnění vymalování pokoje jsme psali zde.

Reklama

Mohlo by vás zajímat

Celebrity

Celý svět zasáhla zpráva o rakovině princezny Kate. Její mladší bratr James zveřejnil dojemný vzkaz a...

Styl

Televize je stále oblíbené médium, v průměru před "bednou" prosedíme až 4 hodiny denně

Dům a zahrada

Vodní kámen zlikviduje konvici, myčku i pračku. Zatočte s ním některou z osvědčených metod