Prodlužte život všemu, co vlastníte

 Dům 
04. srpna 2019 12:01 / Marie Popelková
  0
📷
4 fotografie v galerii
Snažte se, aby vám všechno dlouho vydrželo jako nové Depositphotos
Kdo z nás někdy nejásal nad skvělou cenou konferenčního stolku nebo stolní lampy? Neskončilo to ale vždycky tak, že jsme po pár měsících litovali, když jsme zjistili, proč byly dané kousky o tolik levnější? Těmto přehmatům se dá snadno vyvarovat, když budeme maličko opatrnější.

Zde je několik tipů, jak docílit toho, aby vám nábytek a další zařízení dlouho vydrželo, a po celou dobu vše sloužilo svému účelu. 

Nakupujte podle toho, kým jste

Uvažujte realisticky nad svým životním stylem a prostorem, ve kterém bydlíte ještě předtím, než si bezhlavě pořídíte něco, co se vám líbí. Například krémová pohovka vyrobená z vysoce kvalitního materiálu může krásně sloužit a dlouho vydržet v jedné domácnosti, zatímco jiné rodině se bude lépe hodit tmavý kožený gauč. Pokud máte malé děti nebo domácí mazlíčky, pak kuchyňské židle v pastelových barvách, o kterých jste vždycky snili, nejspíš nebudou tím nejlepším řešením.

Co se týče kvality, buďte k sobě upřímní

Jestli hledáte noční stolek, běžte do obchodu a klidně zvolte hezkou a levnou možnost. Pokud ale vybíráte například matraci, musíte být mnohem pečlivější. Jestli je to jen trochu možné, investujte do kvalitnější verze jakéhokoliv předmětu, který hodláte hojně využívat. 

Kvalitnější věci mají delší životnost i záruční lhůtu. Když si pořídíte předmět v té nejvyšší kvalitě, jakou si můžete dovolit, déle vám vydrží a ve výsledku i ušetříte, protože nebudete muset za pár měsíců kupovat nový.

Udělejte si průzkum

Vytvořte si seznam všech drahých nebo často používaných spotřebičů jako je myčka, lednička, pračka a podobně. Potom se podívejte do jejich manuálů, jak každý z nich správně udržovat. Pokud nevíte, kam jste je uložili, elektronické verze by se měly dát najít na internetu. Napište si postup, jak je čistit a udržovat, abyste měli všechny návody po ruce, až se budete chtít pustit do práce. Můžete si dokonce do kalendáře rozepsat časová plán, abyste nezapomínali na pravidelnou údržbu. V případě, že vlastníte dům, je dobré mít výdaje na veškerou údržbu pod kontrolou.

Reklama

Mohlo by vás zajímat

Celebrity

Celý svět zasáhla zpráva o rakovině princezny Kate. Její mladší bratr James zveřejnil dojemný vzkaz a...

Styl

Televize je stále oblíbené médium, v průměru před "bednou" prosedíme až 4 hodiny denně

Dům a zahrada

Vodní kámen zlikviduje konvici, myčku i pračku. Zatočte s ním některou z osvědčených metod