Vlastnit dům znamená spoustu výdajů. Návyky, díky kterým můžete ušetřit

 Dům 
30. dubna 2019 12:00 / Marie Popelková
  0
📷
4 fotografie v galerii
Co dělat, abychom měli věci pod kontrolou? Depositphotos
Pokud vlastníte dům, pomyšlení na řadu velkých nečekaných výdajů vám může kazit klidný spánek. Jestli je to i váš případ, nejste sami. Proto si nechte poradit od jiných vlastníků domů, kteří už přišli na systém, jakým způsobem ušetřit peníze.

Jednoduchý recept na skvěle vypadající domov bez toho, aniž byste měli vyprázdněný bankovní účet, je údržba. Zde je několik tipů, jak nebýt ve stresu, mít rezervu na bankovním účtu a udržovat dům v dobrém stavu.

Založte si fond na nečekané výdaje

Chytrým krokem je založení fondu na údržbu domu, abyste nebyli zaskočení nečekanými výdaji nepřipravení. Věci se mohou a budou rozbíjet, a proto je dobré mít rezervu, až k této nevyhnutelné věci dojde.

Vytvořte si kalendář údržby

Existuje spousta věcí, na které musíte myslet při údržbě domu, takže je dobré mít o nich přehled, abyste se z nich nezbláznili. Místo toho si založte údržbový kalendář, ať už na papíře, v mobilu nebo v počítači, abyste nezapomněli na důležité, pravidelné úkony.

Například ohřívač vody vydrží 8 až 12 let, ale pouze v případě, že se o něj dobře staráte. Proto si do kalendáře napište: „Jednou ročně vypustit ohřívač vody.“ a dejte si pozor na to, abyste úkol opravdu dodrželi. Tímto způsobem můžete ušetřit spoustu peněz na opravách. Vaše spotřebiče déle vydrží a nebudete muset plýtvat penězi na to, abyste je vyměnili dříve, než je potřeba.

Buďte v obraze o nových problémech

Na začátku každého ročního období projděte celý dům a zkontrolujte, jestli se někde neobjevil nějaký problém. Například na začátku jara zkontrolujte, v jakém stavu jsou po zimě okna, zda neutrpěly újmu vodou nebo někde nevznikla plíseň. Později vám to pomůže udržet horký vzduch venku a studený uvnitř, až se oteplí. Nezapomeňte, že váš domov nekončí u hlavních dveří, obejděte dům i zvenčí a zkontrolujte, zda vše funguje, jak má. Pokud o koupi domu teprve uvažujete, zde je několik věcí, o kterých byste měli vědět.

Reklama
Nejčtenější články
Reklama

Mohlo by vás zajímat

Celebrity

Valentýn ve velkém stylu?! V odstínech růžové jej slavila A.n.d.u.l.a, Sharlota a Angie Mangombe

Styl

Jak nosit pánské kotníkové boty?

Dům a zahrada

Efektivní úklid v domácnosti se psem: Jak na chlupy, skvrny od bláta, moči či krve