Jméno pro psa může pobavit celou rodinu: Jaká jsou nejčastější?

 Mazlíčci 
27. září 2019 12:16 / Marie Popelková
  9
📷
4 fotografie v galerii
Vybírat jméno pro psa může pobavit i rozhádat celou rodinu Depositphotos
Každé dítě si přeje mít psa. S jeho příchodem do rodiny se často řeší otázka, jak zvíře pojmenovat. Dominují jména jako Max, Ben, Sandy nebo Betty, ale najdeme i méně obvyklá odkazující například na známé postavy jako Rambo, Artuš nebo Sněhurka.

Při výběru jména pro psa se rodina může dobře pobavit, ale také se může strhnout nelítostná hádka. Dávno jsou totiž pryč doby, kdy se dávala jména jako Puňta, Pajda nebo Ťapka. Nahradila je různá jiná jména. Pro velké psy se například uchytil Rex podle seriálového policejního psa, kterého ztvárnil vlčák.

Malá plemena

Častým jménem velkých plemen je také Dasty, Dino nebo Bert a Čert, pro velká i malá plemena se uchytil Max. Naopak pro malá plemena se používají roztomilá jména jako Laskonka, Piškotka, Bublina, Lilly nebo Peggy a Betty a podobně.

U kříženců se možná ještě občas objeví jména jako Alík, Žofka, Asta, Míša, Bobík nebo Žeryk, ale lidé také sahají po jménech jako Oříšek, Kaštánek nebo Flek a Blek. U dalších plemen jsou oblíbená například Daisy, Charlie, Rocky, Lola, Leo nebo Alf.

Častá jsou i jména jako Sandy, Jessie, Bessie, Lassie, Andy, Angie nebo Lucky, ale také česká lidská jména jako Bára, Terka nebo Sára, případně Karel, Saša nebo Mates. Inspirovat se ale můžete třeba i slavnou kreslenou pohádkou a dát si Toma nebo Jerryho, případně Mika, Baddyho, Lady nebo Teddyho.

Cézar a Nero

V parku můžete potkat i psa jménem Denny, Sisi, Elza, Dixi a Dafné. Jména mohou být i po slavných panovnících jako Cézar nebo Nero. Zvolit můžete také jméno Pedro, Falco, Ruby, Niky, Merlin nebo Xena po známé princezně bojovnici.

Výběr jména je v podstatě na vás. Oslovujte psa základním tvarem. Můžete se podívat také do psího kalendáře, ze kterého jméno vyberete. Každý rok pak můžete s mazlíčkem slavit svátek a dát mu nějakou dobrotu, což jistě ocení. O nejoblíbenějších psech jsme psali zde.

Reklama
Nejčtenější články
Reklama

Mohlo by vás zajímat

Celebrity

Celý svět zasáhla zpráva o rakovině princezny Kate. Její mladší bratr James zveřejnil dojemný vzkaz a...

Styl

Díky mimořádně vysokému množství hořčíku dokáží koupele v epsomské soli ulevit od depresí, bolesti a...

Dům a zahrada

Efektivní úklid v domácnosti se psem: Jak na chlupy, skvrny od bláta, moči či krve