Chovejte slepice a dopřejte si každé ráno čerstvá vejce
Ze všeho nejdřív je potřeba zařídit kurník. Ideální je suchá místnost například z bývalé kůlny. Kurník musí být uzavíratelný, aby se dovnitř nedostaly kuny, lišky a jiná škodná. Také se nesmí zapomenout na okno, aby dalo vyvětrat. Vybílený a vydezinfikovaný kurník vybavte hlubokou podestýlkou, na kterou můžete použít dlouhou slámu nebo hobliny z měkkého dřeva. Obecně lze říct, že na 1 m2 lze chovat až sedm nosnic. Pokud jde o bidýlka, určitě musí být. Slepice totiž rády hřadují. Podstatné jsou také snáškové hnízda.
Drůbež by měla mít dostatek pohybu, a proto je nutné postavit ohraničený výběh. Pamatujte na to, že ho bude potřeba čas od času přemisťovat, jelikož za chvilku bude všechna tráva vyklovaná a zbytek bude pořádně rozhrabaný. Pro jednu slepici je ideální mít zhruba 20–30 m2 výběhu. Pokud budete mít ještě větší, tím líp, protože slepice si v dostatečně velkém výběhu dokážou až polovinu potřebné potravy obstarat samy. Na to se však nespoléhejte a připravujte jim kvalitní krmnou směs. Ideální kombinace je z 50 % pšenice, 30 % kukuřice, 20 % jiných obilovin a sušení drcené skořápky. Pokud jim chcete dát nějakou pochoutku, tak je jistě potěšíte krouhanou řepou nebo mrkví.
Slepice musejí mít pořád k dispozici dostatek vody. Je velmi důležité kontrolovat čistotu vody, protože pití znečištěné vody by mohlo jejich zdraví uškodit a omezit snášení vajec. Výnosnost většiny plemen se pohybuje kolem 50-70 procent. To znamená, že snesou zhruba jedno vejce za dva dny. Se dvěma slepičkami je to zhruba sedm vajec týdně. Pro dostatek kvalitních vajec je třeba využívat nosnice nejvýše do dvou let stáří.