Řekněte stop komárům. 6 rostlin, které je odpudí

 Ostatní 
13. července 2019 06:27 / Eva Vogelová
  0
📷
8 fotografií v galerii
Štípance od komárů nepříjemně svědí  Depositphotos
Komáři jsou velmi otravní. Když vás štípnou, postižené místo začne velmi svědit. Pokud se dostanou do vašeho bytu, v noci uslyšíte slabé bzučení, kvůli kterému se vám může těžko usínat. Máme pro vás řešení. Rozmístěte si po bytě následující rostliny, které díky své vůni komáry odpudí.

Rostliny, které odpuzují komáry, si můžete dát k posteli, na okno nebo i do kuchyně. Čím více jich budete pěstovat, tím budete mít větší šanci, že doma už žádného komára neuvidíte. Rostliny nejsou příliš náročné na pěstování, takže by vám neměly uhynout, i když třeba nejste zrovna dobří zahradníci.

Levandule

Levandule vypadá hezky. Můžete si ji zasadit do truhlíku na balkon, na zahrádku nebo ji nechte doma za oknem. Potřebuje k dobrému růstu dostatek světla a tepla. Kromě toho, že vám doma udělá parádu, odpudí komáry. Aroma levandule tento otravný hmyz totiž absolutně nesnáší.

Máta

Máta krásně voní a komáři její peprmintovou vůni nesnášejí. Kromě toho, že odpuzuje otravný hmyz, můžete si z ní pravidelně vařit čaje nebo žvýkat její listy. Pokud chcete, aby vám neuhynula, umístěte ji tam, kde bude chráněna před silnými slunečními paprsky. Ty by ji mohly snadno spálit.

Meduňka

Meduňku si můžete dát na okno, ale nesmí na ni celý den svítit slunce. Funguje jako přírodní repelent. Pokud se nechcete ráno probudit se štípanci od komárů, rozmačkejte ji a potřete se s ní. Kromě toho si z ní můžete vařit čaje, které mají uklidňující účinky.

Petúnie

Petúnie je okrasná květina. Z toho důvodu se možná budete divit, že jde o rostlinu, která odhání komáry. Petúnie je však venkovní květina, která potřebuje dostatek slunce, proto ji umístěte na balkon nebo na parapet z venkovní strany.

Měsíček lékařský

Měsíček velmi pěkně kvete. Jde o známou bylinku, ze které se dělají masti. Pro lidi je zdravá, ale komárům velmi škodí. Obsahuje pyrethrin, který dráždí nervový systém hmyzu a způsobí mu následnou smrt.

Rozmarýn

Rozmarýn si také zaslouží, abyste mu u vás doma udělali místo. Funguje podobně jako předchozí rostliny, odpuzuje otravný hmyz. Bylinku si dejte na okno a můžete s ní ozdobit i svůj oběd. O tom, jak vyzrát na mouchy bez chemie, jsme psali zde.

Reklama

Mohlo by vás zajímat

Celebrity

Celý svět zasáhla zpráva o rakovině princezny Kate. Její mladší bratr James zveřejnil dojemný vzkaz a...

Styl

Umělá inteligence už vylepšuje i chuť piva nebo čokolády

Dům a zahrada

Vodní kámen zlikviduje konvici, myčku i pračku. Zatočte s ním některou z osvědčených metod