Jak jednoduše přenést fotografii nebo obrázky z internetu na dřevo?

 Ostatní 
16. listopadu 2019 10:46 / Veronika Prášilová
  0
📷
5 fotografií v galerii
Až se nechce věřit, že toto je záběr na skutečné fotografie přenesené na dřevo Internet
Přemýšlíte, jak si alespoň část vzpomínek z dovolené či rodinné oslavy přenést do své domácnosti? Stejně tak vám může naše inspirace posloužit jako neokoukaný vánoční dárek. Přinášíme vám tip na originální doplňky, které vám budou milé chvíle každý den připomínat.

Pojďte se společně s námi podívat, jak jednoduše se přenáší fotografie nebo třeba obrázky z internetu na dřevo.

Co budete potřebovat

Na první pohled se může výroba celého obrazu zdát složitá, ale věřte tomu, že se nejedná o nic náročného. Stačí si k ruce připravit následující věci:

  • dřevěnou desku, překližku nebo kulatinu
  • lepidlo a lak 2v1 na Decoupage (ubrousková technika)
  • plochý štětec
  • houbičku na nádobí
  • fotografie

Ať už se rozhodnete na dřevo umístit oblíbenou fotografii nebo oblíbený obrázek, myslete v první řadě na to, že musí být vytištěn na laserové tiskárně. Pokud byste totiž použili tradiční inkoustovou, o svůj výtvor byste velmi rychle přišli, protože by se motiv rozpil. Bude-li jeho součástí nějaký nápis, musí být zrcadlově obrácený! Pokud máte fotografii připravenou, pustťe se do práce. Ideální také je, pokud obrázek oplývá sytými barvami.

Začíná se lepidlem

Vytištěný motiv si položte na noviny obrázkem nahoru a plochým štětcem nebo prsty naneste lepidlo na celou plochu. Stejně tak naneste lepidlo na dřevo na místo, kde chcete mít fotografii. Nevadí, bude-li lepidlo na dřevě přesahovat rozměry obrázku.

Nechejte obrázek uležet

Obrázek potřený lepidlem položte na dřevo motivem dolů. Nyní je důležité opatrně vytlačit všechny případné bubliny od středu obrázku směrem k okrajům. Použít k tomu můžete i suchou houbičku na nádobí, starou platební kartu nebo podobný předmět. Poté nechejte lepidlo dokonale zaschnout, nejlépe přes noc.

Jdeme do finále

Nyní je již barva přenesená na dřevo a zbývá odstranit papír. Na to použijte mokrou houbičku na nádobí, kterou přikládejte na obrázek a vymačkávejte na něj vodu, aby se papír úplně rozmočil. Jemnými krouživými pohyby houbičkou začněte opatrně odstraňovat drolící se papír. Až odstraníte poslední zbytky papíru, nechejte dřevo proschnout a znovu přetřete stejným lepidlem s lakem, které zvýrazní barvy a obrázek zafixuje. Chcete-li si obrázek pověsit, připevněte na něj háček.

Když nemáte k dispozici dřevo

Stejným postupem si můžete obrázek přenést na hliněný květináč bez glazury. Pokud hledáte ještě další tipy na zajímavé vánoční dárky, které byste rádi svým příbuzným vyrobili sami, máme pro vás další inspiraci. Zkuste si vyrobit originální šachový stolek i s figurkami, jež se mohou stát zajímavou a užitečnou dekorací domácnosti. Více se dočtete v našem článku zde.

Reklama
Nejčtenější články
Reklama

Mohlo by vás zajímat

Celebrity

Celý svět zasáhla zpráva o rakovině princezny Kate. Její mladší bratr James zveřejnil dojemný vzkaz a...

Styl

Díky mimořádně vysokému množství hořčíku dokáží koupele v epsomské soli ulevit od depresí, bolesti a...

Dům a zahrada

Efektivní úklid v domácnosti se psem: Jak na chlupy, skvrny od bláta, moči či krve