Nezbavujte se roztrhaných silonek. Dají se ještě šikovně využít

 Ostatní 
07. června 2020 08:30 / Eva Vogelová
  0
📷
6 fotografií v galerii
Se starými silonkami můžete odstranit zvířecí chlupy  Depositphotos
Silonky najdete téměř v každém dámském šatníku. Problém je v tom, že jsou velmi slabé. Stačí s nimi o něco zavadit a už vám na nich jede oko. Můžete se je sice snažit zachránit, ale už nebudou vypadat dobře. Nemusíte je hned vyhodit, ale prakticky využít v domácnosti.

Ve chvíli, kdy se vám roztrhnou další silonky, už je nevyhazujte. Dejte jim ještě jednu šanci. K sukni už se sice nehodí, ale mají hned několik dalších využití. Rozhodně se vám budou ještě hodit.

Jednoduše odstraňte zvířecí chlupy

Máte v domácnosti chlupatého mazlíčka? V tom případě každý den bojujete s chlupy. Uklidíte je a po chvíli už tak zase jsou. Pochopitelně vás to nebaví, protože nejde o jednoduchou činnost. Obtížně se uklízí zejména ze sedačky. Máme pro vás tip, jak si odstraňování chlupů zjednodušit. Vezměte si roztrhané silonky a smotejte je do klubíčka. Chvíli s nimi přejíždějte po pohovce a chlupy se na ně doslova nalepí.

Vyčistěte si brýle

Nosíte dioptrické nebo sluneční brýle? Velmi rychle se na nich vytvoří mastné mapy, přes které se špatně dívá. Pokud jste ztratili nebo někde zapomněli speciální hadřík na brýle, udělejte si vlastní. Stačí, když si vezmete do rukou děravé silonky a rozstříháte je menší kusy. Budete mít do zásoby hned několik hadříků na čištění brýlí.

Prodlužte trvanlivost cibule a česneku

Pokud cibule či česneky nehodláte v horizontu několika dní využít, uskladněte je. Prodloužíte jim životnost tak, že je vložíte do silonky. Ve chvíli, kdy punčochu naplníte, zauzlujte ji. Následně ji pověste na chladnější místo, kde na ni nebude svítit slunce. Ideálně ji umístěte do špajzu nebo kuchyně, pokud tam nedopadají sluneční paprsky.

Najděte ztracený předmět

Zapadl vám někde v domácnosti drobný předmět? Může jít o šperk, který byste rádi získali zpátky. Pouhým okem ho však možná nezahlédnete. Pomůže vám s tím vysavač se silonkami. Na konec vysávací trubice natáhněte zkrácenou silonku, kterou připevněte gumičkou, aby nespadla. Díky tomu nebudete muset váš drobný předmět lovit mezi vysátými nečistotami, ale zachytí se vám hezky do silonky.

Dejte si vlasy do gumičky

Máte nedostatek gumiček do vlasů? Vyrobte si vlastní ze starých silonek. Stačí, když je rozstříháte na malé proužky. Nemusíte je však použít pouze do vlasů, budou se vám hodit i na upevnění různých věcí. Kromě silonek můžete v domácnosti prakticky využít i staré ručníky.

Reklama
Nejčtenější články
Reklama

Mohlo by vás zajímat

Celebrity

Hollywoodský glamour: Odhalení módních trendů celebrit

Styl

Čtyři ženská znamení, která nemívají štěstí v lásce. Proč tomu tak je a je možné si lásku do...

Dům a zahrada

Vodní kámen zlikviduje konvici, myčku i pračku. Zatočte s ním některou z osvědčených metod