Ukažte sousedům, že k vám přišly Vánoce

 Zahrada 
10. prosince 2018 08:24 / Veronika Prášilová
  0
📷
10 fotografií v galerii
Vánoce jsou tu za pár dní Shutterstock
Kdo má zahradu nebo alespoň malý plácek před domem, určitě se bude i letos chtít pochlubit alespoň malou vánoční výzdobou. Málokdo však má jehličnan správných rozměrů nebo si stromek na venek koupí. Ukážeme vám, že to jde i jinak, nápaditě a jak to máme rádi – levně.

Žádné složité konstrukce, spousta nářadí a materiálu, natož aby bylo potřeba něco kupovat. Pravda, jeden z tipů si žádá poněkud delší světelný řetěz, ale jinak jsou všechny nápady z kategorie „za hubičku“.

Staré dobré palety

Výstižný název odkazuje na oblíbený recyklační materiál. Ve fotogalerii pod článkem naleznete hned tři způsoby, jak z nich udělat poutavý stromeček. Jednou s pomocí pilky, podruhé se štětkou a do třetice za pomocí hřebíčků, kolem kterých se ze světelného řetězu vytvaruje obrys větví. Jednoduché, působivé. První dva stromečky nejsou osvětlené, ale to můžete změnit. Místo světelného řetězu klidně můžete použít volnou venkovní bodovku.

Postavte si eifelovku

Abstraktní vánoční stromeček připomínající slavnou pařížskou dominantu by mohl leckoho odradit svojí zdánlivou náročností. Ale jestli splašíte opravdu dlouhý světelný řetěz (nebo několik kratších), stavba nebude vůbec složitá.

Nemusíte nutně stavět pilotní stožár, stačí jeden pevný bod v patřičné výšce, například větev nebo klepač. Pak už jen řetěz vinete cik-cak od špice zemi, kde je přichytíte například skobami od stanu.

Ať už se pustíte do některého z našich tipů, nebo zhmotníte své představy, pošlete nám fotku a inspirujte ostatní. A jestli rádi kutíte, ukážeme vám ještě jeden netradiční stromeček. V našem podání je interiérový, ale vsadíme se, že někdo z vás by ho určitě dokázal vztyčit i na zahradě. Ostatně přesvědčte se sami.

Reklama
Nejčtenější články
Reklama

Mohlo by vás zajímat

Celebrity

Celý svět zasáhla zpráva o rakovině princezny Kate. Její mladší bratr James zveřejnil dojemný vzkaz a...

Styl

Díky mimořádně vysokému množství hořčíku dokáží koupele v epsomské soli ulevit od depresí, bolesti a...

Dům a zahrada

Efektivní úklid v domácnosti se psem: Jak na chlupy, skvrny od bláta, moči či krve