Jak vybrat vhodný podsedák či zajímavý polštář na zahradní nábytek

 Zahrada 
04. května 2019 11:55 / Marie Popelková
  0
📷
4 fotografie v galerii
Podsedáky slaďte s okolním prostředím Depositphotos
Zahradní nábytek už máte na svém místě a těšíte se, až na něm budete trávit volné dny s knížkou v ruce? Nepodceňte však nynější proměnlivé počasí a vybavte posezení vhodnými polštáři či podsedáky.

Na samém začátku je potřeba zjistit, jaký typ křesla, židle či lavice na zahradě máte a jejich přesné rozměry, aby vybraný kousek na nábytek skvěle padnul. Zároveň s tím je potřeba promyslet vhodnou barvu. Jednobarevné polstry v decentních barvách působí elegantně, zatímco živé barvy a veselé vzory zase hravě. Důležité je, aby podsedáky ladily se samotným nábytkem nebo se daly kombinovat s dalšími doplňky ve vašem exteriéru.

Odolnost na prvním místě

Ať už váš zahradní nábytek budou zdobit polštáře, podsedáky, přehozy nebo polstry, hlavně musí být odolné. Počítejte s tím, že při grilování občas něco ukápne nebo jednoduše zapomenete polštářky uklidit a ony zmoknou. Z toho důvodu jsou nutné potahy, které snadno stáhnete a vyperete. Ideální materiál na potahy je mikrovlákno. Nespornou výhodou je jeho voděodolnost, také je méně náchylný na ušpinění.

Bavlna je na údržbu náročnější, má ale i své výhody

Sáhnout můžete také po bavlně, ale myslete na to, že je náročnější na údržbu. Potahy se dají vyprat v pračce, což může být výhoda, ale časem ztrácejí na pevnosti a foremnosti a na slunci ztrácejí barvu a blednou. Pokud nechcete kupovat každou sezonu nové podsedáky, údržbu nepodceňujte. Správná péče jde ruku v ruce se zárukou dlouhé životnosti potahů. V době sezony používání nábytku je vhodné mít přichystaný box, do kterého se při nepřízni počasí na kratší dobu podsedáky uloží. Jak vypudit ze zahrady krtka, jsme psali zde.

O ceně rozhoduje materiál

Ceny se liší na základě vybraného materiálu i velikosti podsedáku. Obecně lze ale říct, že za každý kus nedáte méně než dvě stě korun. Avšak nákup rozhodně stojí za to, nejenže zahradní nábytek esteticky doplní, ale zároveň zvýší komfort při sezení a případném odpočinku.

Reklama
Nejčtenější články
Reklama

Mohlo by vás zajímat

Celebrity

Hollywoodský glamour: Odhalení módních trendů celebrit

Styl

Čtyři ženská znamení, která nemívají štěstí v lásce. Proč tomu tak je a je možné si lásku do...

Tech

I detektor lži se dá podvést. Víte, jak funguje, a dokázali byste ho obelhat?