Máte doma kočku? Tyto potraviny jí rozhodně nedávejte!

 Mazlíčci 
16. srpna 2017 12:18 / Marie Popelková
  13
📷
3 fotografie v galerii
Při komplikacích hrozí průjem či zvracení Internet
Snažíte se kočce dopřát to nejlepší žrádlo, ale ona to odmítá? V tom případě zpozorněte, může to být totiž varovný signál! Ne vždy je to nejlákavější to nejzdravější pro kočku! Místo potěšení jí můžete zadělat na pořádné zažívací problémy!

Následky špatného stravování se nemusí objevit hned, ale až po čase. Mnohdy však s sebou můžou nést fatální obtíže a zvířeti potom pomůže pouze chirurgický zákrok. Proto se zkuste při krmení vyvarovat nejčastějších chyb.

V žádném případě kočkám nedávejte čokoládu. Obsahuje totiž theobromin, který je pro kočky toxický. Vašeho mazlíčka může trápit časté zvracení, průjem a při podávání ve větším množství hrozí i smrt zvířete.

Mezi další rizikové potraviny pro kočky patří cibule a česnek. Sloučeniny v nich obsažené způsobují při požití selhání červených krvinek a následně anémii, tedy chudokrevnost. Překvapivě se do zástupu řadí i hroznové víno a rozinky.

Problematickou se pro kočičí zdraví jeví masitá část hroznu, která obsahuje neznámý toxin poškozující ledviny. Při jejich větší konzumaci může dojít k selhání ledvin, zvracení a průjmu.

Na velké problémy může zadělat i kravské mléko. Většina dospělých koček by kravské mléko pít vůbec neměla. Neumějí totiž trávit laktózu, která je v mléce obsažená. I když jim mléko moc chutná, může způsobit gastrointestinální bolesti a průjem. Jako náhradu je vhodné dávat mléko pro kočky nebo speciálně upravená mléka bez laktózy. Ostatní mléčné výrobky, jako jogurt nebo přírodní sýry, většinou problémy nezpůsobují.

Reklama

Mohlo by vás zajímat

Celebrity

Celý svět zasáhla zpráva o rakovině princezny Kate. Její mladší bratr James zveřejnil dojemný vzkaz a...

Styl

Televize je stále oblíbené médium, v průměru před "bednou" prosedíme až 4 hodiny denně

Tech

Peugeot získal podeváté v historii ocenění za design, tentokrát s novým SUV fastbackem 3008