Moderní vychytávky, které vám pomohou se vstáváním

 Dům 
07. listopadu 2019 06:01 / Marie Popelková
  0
📷
4 fotografie v galerii
Usnadněte si vstávání, i když je venku tma Depositphotos
Blíží se zima, dny jsou čím dál kratší a pro nás je čím dál těžší se ráno vyhrabat z postele. Naštěstí žijeme v moderní době a existuje spousta vychytávek, s pomocí kterých si lze ranní vstávání zpříjemnit.

Rozhodně není potřeba pořizovat si každou technickou novinku, která je k dostání. Zde je spíše přehled, z čeho se dá vybírat, pokud byste se rozhodli investovat do chytré domácnosti, aby se vám lépe vstávalo, a nevíte, kde začít. 

Automatické žárovky

Do ložnice si můžete pořídit chytré LED žárovky, které lze nastavit na určité časy. Ovládat se dají z telefonu a nastavit třeba k tomu, aby se automaticky rozsvítily v šest ráno a zhasly v deset večer. Samozřejmě se jejich světlo dá také postupně ztlumit, pokud nechcete, aby změna byla příliš náhlá.

Budík, který imituje přirozené světlo

Budík, který napodobuje východ slunce, je skvělá volba, pokud hledáte něco, co bude více pozvolné a přirozené. Můžete jej nastavit, aby začal slabě svítit třicet minut před tím, než se probudíte, což vašemu tělu pomůže probudit se z hlubokého spánku.

Nastavte si kávovar

Spousta kávovarů se dá nastavit, aby začaly připravovat kávu v určitý čas. Pokud váš nemá tuto funkci, dá se i dokoupit speciální zástrčka, která vám to umožní. Ráno se probudíte a ucítíte čerstvě udělanou kávu, aniž byste museli vylézt z postele. Jediná nevýhoda je v tom, že pořád musíte myslet na to, abyste do kávovaru nasypali kávu a nalili vodu den předem.

Zrcadlo se zabudovaným světlem

K dostání jsou také zrcadla se zabudovaným světlem, které si můžete pověsit do ložnice nebo do koupelny. Zrcadlo rovněž imituje přirozené světlo. Vystavení slunečním světlu po ránu dodá tělu energii na zbytek dne. Tohoto efektu teď lze dosáhnout i v místnosti bez oken. Zde jsou další vychytávky, které je možné pořídit do chytrého domu.

Reklama
Nejčtenější články
Reklama

Mohlo by vás zajímat

Celebrity

Hollywoodský glamour: Odhalení módních trendů celebrit

Styl

Čtyři ženská znamení, která nemívají štěstí v lásce. Proč tomu tak je a je možné si lásku do...

Dům a zahrada

Vodní kámen zlikviduje konvici, myčku i pračku. Zatočte s ním některou z osvědčených metod