Změňte svůj domov během chvilky. Za pár kaček vykouzlíte doslova zázraky

 Dům 
01. října 2018 13:35 / Veronika Prášilová
  0
📷
9 fotografií v galerii
Zapojte do dekorování celou rodinu, bude vás to bavit Internet
Stojí pár korun a dokážou vám doslova proměnit byt či dům. O čem je řeč? O samolepicích dekoracích na zeď, které umí v interiéru vykouzlit doslova zázraky. A navíc mají svou praktickou stránku: pokud si je nalepíte například kolem vypínačů, nebudete mít okolo nich špinavou či odřenou zeď.

A to samé platí i u dveřních klik. Ruku na srdce, komu z nás občas při otevírání nevyběhnou dveře z ruky a nenarazí klikou do zdi? Takový šrám či dokonce důlek dokáže pořádně naštvat. A přitom řešení je celkem jednoduché.

Krásné i praktické

Dnešní samolepicí dekorace na zeď se totiž nevyrábí jen v rozmanitých motivech, ale i z různorodých materiálů, mezi nimiž nechybí ani pěna. A pokud si zeď za dveřmi vyzdobíme pěnovými motýlky či kytičkami, a jednu z nálepek chytře umístíme do úrovně dveřní kliky, velmi elegantně zabijeme dvě mouchy jednou ranou.

A nebojte se experimentovat ani jinde v domácnosti. Pokud se vám dekorace nepovede, nebo se vám časem okouká, velmi snadno ji ze zdi odlepíte a dokonce po sobě nezanechá ani stopy. Takže vzhůru do toho, fantazii se meze nekladou. A slibujeme, že se u toho bavit.

Račte si vybrat materiál i styl

Velkou výhodou je, že dnešní výrobci samolepicích dekorací nabízí v podstatě cokoli a velmi často dokážou zákazníkovi vyjít vstříc tím, že mu vyrobí motiv na míru. Dnešní nálepky jsou navíc natolik povedené, že nepůsobí kýčovitě a stávají se tak součástí domácího designu. Navíc jsou vyráběny v barvených i černobílých provedeních, takže tento doplněk nemusí nijak výrazně vystupovat do popředí. A ani materiál nepůsobí lacině – vybírat můžete z lesklých či matných papírových, pěnových či semišových nálepek. Výjimkou dnes nejsou ani 3D nebo fosforeskující dekorace. A manipulaci s nimi zvládne každý malý šikula.

Vylepte si třeba noty

V ložnici se tak klidně můžete kochat líbivým citátem o nekonečné lásce, nebo třeba nálepkami se jmény vašich dětí, které doplníte o datum, čas a míry při narození. Po kuchyni vám pak klidně mohou poletovat motýlci a sem tam nějakého můžete usadit na květinu či strom. A vašemu puberťákovi můžete ozdobit zeď hudebním motivem se stylovým mikrofonem, sluchátky a velmi zdatně vyvedenou notovou osnovou, nebo ho překvapte dinosaurem vyskakujícím ze zdi.

Útulnost především

Jako podklad můžete využít prakticky kteroukoliv zeď, avšak v případě, kdy se vám odlupuje malba, musíte počítat s tím, že i nálepka půjde spolu s ní dolů. Žádná další výrazná omezení pro tento styl dekorování nejsou. Nejdůležitější podmínkou tak zůstává skutečnost, že se vám musí samolepky především líbit a povedou k větší útulnosti vašeho rodinného hnízda. Inspirovat se můžete třeba v naší fotogalerii. A pokud hledáte tipy, jak svůj byt nejen zútulnit, ale třeba i opticky zvětšit, určitě si přečtěte naše rady.

Reklama
Nejčtenější články
Reklama

Mohlo by vás zajímat

Celebrity

Hollywoodský glamour: Odhalení módních trendů celebrit

Styl

Pět věcí, které ženám ničí orgasmus. Prostě se jich zbavte

Dům a zahrada

Vodní kámen zlikviduje konvici, myčku i pračku. Zatočte s ním některou z osvědčených metod