Potřebujete nalouskat tvrdé vlašské ořechy? Pár tipů, které pomohou

 Ostatní 
23. října 2019 10:11 / Eva Vogelová
  0
📷
5 fotografií v galerii
Louskat tvrdé ořechy není žádná sranda Depositphotos
Sezona vlašských ořechů už začala. Můžete si z nich udělat spoustu dobrot. Problém je v tom, že se špatně louskají. Některé jsou tvrdší, takže trvá celou věčnost, než jádra ze skořápek vydolujete. Není to tak těžké, jak se zdá. Musíte jen vědět, jak na to.

Čerstvě vylouskané ořechy chutnají velmi dobře. Sběr ořechů je zábavná aktivita, ale louskání už baví málokoho. Některá jádra jdou vyprostit opravdu těžko. Pokud na tvrdé ořechy vezmete kladívko, jejich skořápku patrně rozmačkáte společně s jádrem a nakonec vám z něj nezbyde skoro nic. Raději se inspirujte několika tipy, které vám louskání ořechů ulehčí.

Ořechy dejte do vařící vody

Připravte si nádobu, do které se vám vejdou všechny sesbírané ořechy. Nasypejte je do ní. Uvařte si vodu a všechny vlašské ořechy jí zalejte. Nechte je tam stát zhruba půl hodiny a nezapomeňte je přikrýt pokličkou, aby jim teplo z vroucí vody neutíkalo pryč. Poté je jednoduše rozlouskněte rukou.

Ořechy vařte 

Pokud chcete snadno dostat jádra vlašských ořechů ze skořápky, nachystejte si hrnec se studenou vodou. Do ní dejte všechny ořechy a uvařte je. Bude to trvat jen několik minut. Poté ořechy sceďte, vylejte vodu z hrnce a vraťte je tam. Nechte je chvíli vychladnout a poté se do nich pusťte.

Ořechy rozlouskněte nožem

Pokud nechcete dávat ořechy do vody a čekat, až se uvaří, zkuste jiný trik. Bude vám k tomu stačit nůž. Měli byste být opatrní, abyste se nepořezali. V místě, kde se vlašský ořech spojuje, přejeďte po skořápce nožem. Nemusíte na ni vyvíjet velký tlak. Když to uděláte správně, skořápka povolí.

Rozlouskněte ořech v ruce

Pokud nejsou ořechy příliš tvrdé, můžete je zkusit rozlousknout pouze v ruce. Předchozí bod s nožem vám s tím trochu pomůže. Do dlaní si dejte dva ořechy, díky tomu vám to rozlousknutí půjde snadněji. Měli byste být však opatrní, abyste si o ostré skořápky nepořezali ruce.

Nachystejte si louskáček

Pokud si louskání ořechů chcete značně zjednodušit, můžete si pořídit louskáček. Musíte ho však umět používat, aby vám to šlo hladce. Vlašský ořech vložte do louskáčku spojem kolmo a zmáčkněte. Dále čtěte: Banány oloupete snadno, ale neměli byste vyhazovat jejich slupky. Dobře vám poslouží.

Reklama
Nejčtenější články
Reklama

Mohlo by vás zajímat

Celebrity

Hollywoodský glamour: Odhalení módních trendů celebrit

Styl

Pět věcí, které ženám ničí orgasmus. Prostě se jich zbavte

Tech

I detektor lži se dá podvést. Víte, jak funguje, a dokázali byste ho obelhat?