Líbí se vám kožené sedačky? Než ji koupíte, zvažte všechna pro a proti

 Dům 
29. listopadu 2017 07:34 / Marie Popelková
  0
📷
3 fotografie v galerii
Kožená sedačka působí velmi luxusně Internet
Líbí se vám kožené sedačky a rádi byste si nějakou pořídili domů? Než se ale rozjedete do obchodu, zvažte všechna pro a proti, ať si potom náhodou nevyčítáte špatný nákup!

Největšími výhodami kožených sedaček jsou odolnost, nenáročná údržba a dlouhá životnost. Musíte však počítat s vyšší pořizovací cenou, takže si dvakrát dobře zvažte, jestli se vám taková investice vyplatí a nebude to zbytečný výdaj.

Kožené sedačky jsou také hygienicky nezávadné a vypadají velmi luxusně. Vašemu bytu nebo domu dají elegantní šmrnc, navíc je můžete sladit i s vhodnými doplňky a maličkostmi. Mezi lidmi se tradují různé fámy o kožených sedačkách. Nesmíte ale věřit všemu, co uslyšíte!

Jednou z oblíbených fám je to, že se člověk bude na kožené sedačce potit a nepříjemně lepit. Pokud si ale pořídíte sedačku z pravé kůže u renomovaného výrobce, ničeho takového se bát nemusíte. Neprodyšnost se týká pouze sedacích souprav z umělých eko kůží. Nakoupíte je sice za nižší cenu, ale potom s nimi budete mít problémy. Naopak u kvalitních sedaček z pravé kůže se používá prvotřídní barvivo, takže povrch dýchá a ani po delší době se nezačne loupat.

Přestože může mít kůže známky přírodních defektů nebo různé jizvy i jinou hustotu vláken, svědčí to o pravosti materiálu a zvýrazňuje to estetický dojem. Kožené sedačky se nabízejí v různých kategoriích, které vypovídají o kvalitě materiálu. Zároveň pak určují i cenu. Velmi kvalitní kůži není vhodné používat do domácností s dětmi nebo zvířecími mazlíčky. Zaplatíte za ni totiž moc peněz, přitom vám ji třeba pes nebo kočka, ale i ratolest může v nestřeženém okamžiku jednoduše poškodit.

Kromě vysoké ceny patří mezi nevýhody například to, že na koženou sedačku neexistuje kožený potah. Některé materiály na ní navíc mohou nechat skvrny, což se týká například riflí. Navíc vzhled přírodního materiálu bude časem stárnout. Vše si ale musíte zvážit sami! O srovnání mezi koženou a látkovou sedačkou jsme psali zde.

Reklama

Mohlo by vás zajímat

Celebrity

Celý svět zasáhla zpráva o rakovině princezny Kate. Její mladší bratr James zveřejnil dojemný vzkaz a...

Styl

Umělá inteligence už vylepšuje i chuť piva nebo čokolády

Dům a zahrada

Vodní kámen zlikviduje konvici, myčku i pračku. Zatočte s ním některou z osvědčených metod