Nechcete, aby byl kapr cítit rybinou? Použijte některý z těchto triků

 Ostatní 
21. prosince 2017 09:18 / Marie Popelková
  15
📷
5 fotografií v galerii
Kapr může díky jednoduchým fíglům krásně vonět Shutterstock
Smažený kapr k Vánocům neodmyslitelně patří. Na Štědrý den si ho dopřejí i lidé, kteří během roku rybám příliš neholdují. Někdo ale tvrdí, že kapr bývá cítit rybinou nebo bahnem. Tento problém se dá ale snadno odstranit.

Jsou lidé, kteří na kapra nedají dopustit a tvrdí, že odér rybiny nebo bahna je absolutní nesmysl. Jenže citivější konzumenti této sladkovodní ryby mají poněkud odlišný názor.

Ať je to pravda nebo mýtus, triky, které dokáží zápach i různé pachutě spolehlivě zlikvidovat, kapru nijak neuškodí. Ke kapru samozřejmě patří i bramborový salát. Hledáte způsob, jak tuto pochoutku nahradit něčím zdravějším? Inspirujte se v našem článku zde.

Mléčná lázeň

Hlavní ingrediencí pro odstranění nelibé vůně z kapřího masa je obyčejné mléko. Postupů, jak na to, existuje hned několik.

Někdo používá pouze čisté mléko, do kterého nakrájeného kapra ponoří a nechá v této lázni alespoň jeden den. Nejlépe v lednici.

Někdo ale mléčnou lázeň ještě vyšperkuje, a to tak, žo do tekutiny nakape pár kapek citronové šťávy a přidá špetku soli. Pak stačí kapra do mléka ponořit a nechat v ledničce asi 60 minut.

Fígle, po kterých bude kapr vonět

I když mléčná lázeň patří mezi nejznámější metody, jak zbavit kapra zápachu, existují i další způsoby.

Úajně například perfektně funguje, když naporcovaného kapra naložíte na pár hodin do bílého vína.

Zajímavou vůni dodá prý kaprovi i pivní lázeň. Opět stačí nechat kapra máčet v pivu pár hodin před samotnou tepelnou úpravou.

Někdo se zase nechce zdržovat žádnou lázní a nedá dopustit na obyčejný citron. Pomůže prý to, když před obalením kapra pokapete citronem.

Další z triků sází na to, že stačí kapra důkladně osušit, nasolit a nechat asi půl hodiny odpočinout. Teprve pak se pusťte do trojobalu.

Někteří lidé zase tvrdí, že kouzlo voňavého kapra spočívá v jeho tepelné úpravě. Stačí údajně kapra smažit pomalu a pozvolna a po zápachu nebude ani stopy.

Reklama
Nejčtenější články
Reklama

Mohlo by vás zajímat

Celebrity

Známý šéfkuchař Ondřej Molina a slavný barman Tomáš Melzer umí připravit neskutečné dobroty i z toho,...

Styl

Zimní bundy od JD Sports - připravte se na Black Friday

Tech

Sporťák s kočičíma ušima byl posledním dílkem skládačky