Dárek lze zabalit do vlastnoručně vyrobené krabičky. Je to hračka

 Dílna 
18. prosince 2017 14:06 / Marie Popelková
  0
📷
13 fotografií v galerii
Výroba dárkové krabičky je docela jednoduchá Shutterstock
Pokud se chystáte vánoční dárek zabalit do nějaké krabičky, není potřeba za ni utrácet peníze v obchodě. Poradíme, jak si krásnou krabičku vyrobit doma. Není to žádná věda a zvládnou to i větší děti.

Vlastnoruční výrobek vždycky potěší a obdarovaný od vás v podstatě získá hned dva dárky. Navíc krabička má všestranné využití. Nemusíte ji použít jen jako obal na vánoční překvapení, ale i jako zajímavou dekoraci do bytu. Velikost krabičky zvolíte podle potřeby a pak do ní můžete uschovat nejrůznější drobnosti. Nápady na další vánoční dekorace najdete zde.

Co budete k výrobě potřebovat

K výrobě dekorativní krabičky budete potřebovat jen pár věcí. Většinu z nich má takřka každý doma. Pro silnější karton se budete muset vydat do papírnictví.

  • karton
  • balící papír
  • lepidlo
  • lepící pásku
  • ostré nůžky nebo zalamovací nožík

Výrobní postup

Z kartonu si nejprve vyřežete nebo vystřihnete dva díly, které budou tvořit spodek a víčko krabičky. To, jak má tvar vypadat, najdete v naší fotogalerii.

V ohybech pak karton podle pravítka jemně naříznete a slepíte rohy průsvitnou lepící páskou. Postup je stejný u obou dílů krabičky.

Když už drží krabička pěkně pohromadě, vemte si balící papír a vystřihněte si dva díly. Tvarově budou stejné jako u kartonu, pouze po stranách přidáte kousek navíc kvůli ohybu. Prostřižená křidélka po stranách později skvěle zamaskují veškeré ohyby a spoje.

Připravenou krabičku pak postupně potřete důkladně lepidlem a přilepte balící papír. Každou čerstvě nalepenou stranu pěkně uhlaďte rukou, aby mezi papírem a krabičkou nevznikly žádné bublinky.

Krabička je už prakticky hotová. Zbývá si z balícího papíru vystřihnout poslední díl, rozměry a tvar opět uvidíte v naší fotogalerii. Tímto kouskem vyplníte vnitřek krabičky. Pokud máte oboustranný balící papír, můžete využít druhou stranu, která bude ke vzorované dobře ladit. Hrany přehněte dovnitř, na dno krabičky naneste lepidlo a papír přilepte. Stejně postupujte i na vnitřních stranách krabičky. Krabička je hotová. Celé dílko pak můžete ještě dozdobit třeba mašličkou.

Reklama
Nejčtenější články
Reklama

Mohlo by vás zajímat

Celebrity

Celý svět zasáhla zpráva o rakovině princezny Kate. Její mladší bratr James zveřejnil dojemný vzkaz a...

Styl

Díky mimořádně vysokému množství hořčíku dokáží koupele v epsomské soli ulevit od depresí, bolesti a...

Dům a zahrada

Efektivní úklid v domácnosti se psem: Jak na chlupy, skvrny od bláta, moči či krve