Pečujte o ručníky jako profesionálové. Jak je uchovat co nejdéle měkké a nadýchané?

 Dům 
12. února 2018 12:14 / Marie Popelková
  0
📷
3 fotografie v galerii
Jak na hebké ručníky? Shutterstock
Jeden z nejlepších pocitů na světe, je vylézt z horké vany nebo sprchy a zabalit se do čerstvě vypraného, měkkého ručníku. Jak ale docílit toho, aby ručníky postupem času po mnoha a mnoha vypráních neztrácely svou hebkost a nadýchanost? Zde je pár tipů.

Nepřehánějte to s pracím práškem

Když máme pračku naplněnou jen ručníky, svádí nás to k tomu přidat spoustu pracího prášku. Máme totiž dojem, že čím víc prášku přidáme, tím bude naše prádlo čistější. Pokuste se tomuto nutkání odolat. K tomu, aby ručníky zůstaly měkké a nadýchané, je třeba to s práškem nepřehánět. Stačí dokonce přidat jen polovinu množství, které byste použili na vyprání běžného množství prádla. Když to přeženete, můžete poškodit látku a výsledkem budou tuhé ručníky, které nejsou příjemné na dotek.

To samé platí i pro změkčovač prádla

I když to může znít nelogicky, zapomeňte i na změkčovač prádla. Dobré ručníky by měly do sebe beze zbytku nasáknout vodu. Pokud použijete příliš změkčovače, po sprše se vám stane, že i po utření ručníkem zůstanete mokří. Je to proto, že změkčovač po sobě zanechává tenkou vrstvu, která způsobí, že ručník je na omak hebký, ale výrazně se sníží jeho absorpční schopnosti. Když použijete změkčovač pouze při jednom praní ze tří, ručníky budou hebké a zároveň se s nimi budete moci utřít do sucha.

Nebojte se zvýšit teplotu

Nemusíte se bát, že by příliš vysoká teplota poškodila materiál. Pro většinu ručníků je vysoká teplota přínosná. Ručníky ze stoprocentní bavlny po vyprání v horké vodě zůstanou příjemně nadýchané. Výjimkou je, pokud vaše ručníky mají zářivé barvy, které by mohly v horké vodě začít pouštět.

Sušení ručníků je stejně důležité

Pokud jste zvyklí sušit ručníky v sušičce, existuje pár zásad i pro to. Jestli se chcete zbavit veškeré zbylé špíny a pracího prášku, vkládejte do sušičky pouze čtyři nebo pět ručníků najednou. Méně prádla umožní zvýšený pohyb vzduchu, který je nezbytný k vytvoření těch nejhebčích a nejměkčích ručníků, kterých lze docílit.

Jetli máte problém, že vaše ručníky zapáchají, zde píšeme o nápadech, jak jej vyřešit.

Reklama
Nejčtenější články
Reklama

Mohlo by vás zajímat

Celebrity

Móda a kultura: Jak kulturní rozmanitost ovlivňuje módní trendy?

Styl

Vodu z rýže byste neměli vylévat do odpadu. Důvod vás možná překvapí

Tech

8 mýtů o hybridech, které vám brání vytěžit z tohoto pohonu maximum