Zaměřte se na strukturu a změňte vzhled vaší domácnosti

 Dům 
10. dubna 2018 13:06 / Marie Popelková
  0
📷
4 fotografie v galerii
V interiéru záleží kromě barev také na struktuře a materiálu Shutterstock
Jaké jsou prvky opravdu krásné místnosti? Samozřejmě potřebujeme kvalitní nábytek, doplňky, vhodné osvětlení a barvy. Existuje ale tajemství, které dokáže jakýkoliv prostor posunout ještě o úroveň výš. Je to prvek, bez kterého žádná místnost nemůže být kompletní. Řeč je o struktuře a zde je několik tipů, jak ji zakomponovat do vašeho domova.

Je zřejmé, že všechno má nějakou strukturu. Když něco definujeme jako „hladké“, což jsou například většinou věci z plastu nebo kovu, také mluvíme o povrchové struktuře. V následujících příkladech je ale řeč o věcech, které mají zajímavé tvary a vzory. Věci, které vás vybízejí k tomu, abyste si je osahali. Jako se vším si ale musíme dát pozor na rovnováhu.

Pokud máme nedostatek prvků se zajímavou strukturou, místnost může působit studeně a prázdně. Když naopak máme takových prvků přemíru, lidé mohou místnost vnímat jako přeplácanou.

Vyberte vhodný druh textilu

Prvky určité povrchové struktury mohou místnosti například dodat útulnost. Nejrychlejší způsob, jak toho docílit, je pomocí textilií. Stačí při nákupu pečlivě zvolit látku polštářků nebo přehozu na pohovku, vybrat zajímavou tapiserii, ložní prádlo nebo ubrus. Místnost okamžitě dostane nový rozměr. Pomocí textilu můžete vnést barvy a strukturu do pokoje, který je jinak laděný do bílé barvy nebo minimalisticky zařízený.

Kobereček dodá místnosti finální tečku

Pokud máte pocit, že některému pokoji u vás doma něco chybí, zkuste do něj pořídit kobereček. Tímto způsobem můžete design celé místnosti zkompletovat. Podobně jako textil dokáže i malý koberec nebo předložka prostor výrazně zútulnit. Kromě toho, že vám nebude zima od země, místnost bude působit tepleji také opticky. Co se týče struktury, možností existuje bezpočet. Moderní jsou například koberečky ze sisalového vlákna.

Zajímavé struktury lze nalézt také na květech nebo listech pokojových květin, nábytku, hlavně toho starožitného, nebo čalounění pohovek a křesel. Až budete příště vybírat nějaký další prvek do vaší domácnosti, zkuste se kromě barev rozhodovat i v závislosti na zajímavosti povrchu dané věci. Zde je několik tipů, jak originálním způsobem vybrat barvy do pokoje.

Reklama
Nejčtenější články
Reklama

Mohlo by vás zajímat

Celebrity

Valentýn ve velkém stylu?! V odstínech růžové jej slavila A.n.d.u.l.a, Sharlota a Angie Mangombe

Styl

Jak nosit pánské kotníkové boty?

Tech

České zbrojovky jedou naplno, nyní získaly technologii systému automatického granátometu MK 47