Jarní dekorace v truhlíku může ozdobit vaše okno i stůl

 Dům 
20. února 2020 13:10 / Marie Popelková
  0
📷
6 fotografií v galerii
Jarní dekorace vypadají velmi něžně Pinterest
Pomalu a jistě je čas ozdobit byt či dům nějakou působivou jarní dekorací. Zkuste tentokrát vsadit na truhlíky. Můžete je dát nejen na okno, ale klidně i na stůl. Truhlíky ale můžete postavit i na nízkou komodu.

V jaké barevné kombinaci svou jarní dekoraci zhotovíte, je čistě na vás. Barvy můžete volit tak, aby ladily se zbytkem interiéru. Obecně by ale měla být v dekoraci obsažena zelená barva, která k jaru neodmyslitelně patří. Pěkně pak působí dekorace v něžných pastelových barvách. Co vše můžete do jarního truhlíku dát?

Živé květiny

Živé květiny k jaru rozhodně patří. Ať už jde o tulipány, narcisy, hyacinty nebo primule. Zajímavě se ale v truhlíku budou vyjímat i sněženky nebo krokusy. Do truhlíku můžete živé květiny naaranžovat v malých květináčcích, ale dekoraci lze vytvořit i z živých řezaných květin. Stonky pak ale nezapomeňte zapíchat do aranžovací hmoty napuštěné vodou, aby vám kvítky rychle neuvadly.

Kočičky

K tradičním symbolům jara patří i kočičky. Mladé větvičky vrby jívy začínají na jaře pučet mezi prvními a jsou vždy v obležení včel znavených po zimě. Jelikož jde o první potravu včel, měli byste být ohleduplní a vzít si opravdu jen pár proutků. Pokud je budete chtít dát do vázy, nedávejte je do vody. Vydrží vám ve skvělé kondici i další rok.

Umělé květiny

Pokud chcete, aby váš truhlík vydržel co nejdéle, můžete jej ozdobit i pomocí umělých květin. Dnes se už dají sehnat opravdu krásné kousky, které na první pohled od živých květin ani nerozeznáte. Výhodou je, že je můžete použít i další rok.

Zajíčci, ovečky a kuřátka

Do truhlíku také můžete dát nejrůznější figurky symbolizující jaro. Typicky jde například o zajíčky, ovečky, slepičky nebo kuřátka. Stejně tak můžete do dekorace zakomponovat malé hnízdečko s ptáčkem nebo motýla.

Vajíčka a peříčka

Dalším jarním symbolem jsou vajíčka. Můžete je nechat tak, jak jsou, nebo je nabarvit podle gusta. Velmi dekorativně vypadají malá křepelčí vajíčka. Použít je můžete celá, nebo jen skořápky. Jarně budou v dekoraci vypadat i ptačí pírka. Mohou být čistě bílá, ale i kropenatá.

Naklíčené obilí

Po zimě se každý těší na svěží a šťavnatou jarní zeleň. Můžete si ji dopřát i v truhlíku. Stačí nechat naklíčit zrnka pšenice nebo ječmene a za chvíli máte dokonalý pažit. Osení vyklíčí a vyroste zhruba za deset dní od výsevu. Po této době je již krásné a může plnit svou dekorační funkci. Při běžné pokojové teplotě rychle raší a roste. Pokud jej vysejete dříve, přerůstá, začíná přepadávat přes okraje misky a nepůsobí vzhledně. Inspiraci na neotřelé jarní dekorace najdete v našem článku zde.

Reklama
Nejčtenější články
Reklama

Mohlo by vás zajímat

Celebrity

Valentýn ve velkém stylu?! V odstínech růžové jej slavila A.n.d.u.l.a, Sharlota a Angie Mangombe

Styl

Jak nosit pánské kotníkové boty?

Dům a zahrada

Efektivní úklid v domácnosti se psem: Jak na chlupy, skvrny od bláta, moči či krve