Vypěstujte si houbu, která vylepší váš sexuální život. Patří mezi nejsilnější afrodiziaka a skvěle chutná

 Zahrada 
06. října 2018 18:41 / Martina Langová
  1
📷
5 fotografií v galerii
Housenice čínská je vzácná parazitující houba Shutterstock
Housenice čínská je vzácná parazitující houba, která využívá larvu motýla. Patří mezi nejsilnější afrodiziaka. Skvěle chutná a dokonce umí i léčit spoustu zdravotních obtíží. Vypadá jako skutečná housenka a rozhodně stojí za to ji vyzkoušet.

Tahle cizopasná houba roste běžně v horských oblastech Číny a Tibetu, zejména pak v oblastech ve výšce nad 3 500 metrů. Pěstování však můžete vyzkoušet i na své zahradě. Jedinou podmínkou, kterou musíte při pěstování dodržet, je dostatek slunečního svitu.

Houba nebo hmyz?

Pro své silné léčivé účinky je housenice využívána více jak 5 000 let. Na rozdíl od svých houbových „kolegů“ je tenhle druh opravdu unikátní. Ostatní běžné houby jsou totiž jen rostlinné produkty. Housenice je však napůl houba, napůl larva. Zatímco v zimním období přežívá v zemi jen jako podhoubí, s příchodem léta vyrůstá v houbu.

A s tím, jak postupně zraje, uvolňuje spory, které se usazují na housenkách, pavoucích a dalším hmyzu. Ty pak postupně vyplňují celé její tělo. Jak se spory začnou v těle oběti množit, zasažené zvíře umírá. Houba pak navíc následně proměňuje tělo své oběti na něco jiného - z končetin i trupu nakaženého hmyzu začnou vyrůstat podivné útvary houbovité tkáně. Koncem léta tedy, když končí vegetativní období housenice, v horských oblastech začíná sběr jejích zralých plodnic.

Pěstování cizopasníka

Pokud se rozhodnete houbu pěstovat, zajděte si do specializované prodejny, kde vám poradí, případně prodají základ pro pěstování a zasvětí vás, abyste byli úspěšní. Je však nutno podotknout, že jde o velmi náročnou houbu, tudíž výsledek nezaručujeme. Housenici čínskou nejspíš neseženete, u nás je více rozšířená housenice střevlíková, housenice červená a housenice štíhlá.

Ty je možné u nás i najít. Celkově však existuje asi 300 druhů housenice. Housenice čínská se pěstuje uměle na speciálním substrátu ve sklenících. Původně se pro umělé pěstování využívala sója, dnes se využívá nejčastěji obilí. Pěstování houby je náročné i v ideálních podmínkách velkopěstitelů.

Pro zdravé tělo

Housenice patří mezi životabudiče a elixíry mládí. V čínské medicíně se často nasazuje tam, kde západní medicína používá ty nejsilnější léky – bez problémů a s úspěchem nahrazuje kortikoidy a je i silným lékem proti rakovině. Navíc bez nežádoucích účinků. Pečuje rovněž o zdravá játra a ledviny.

Ale především - je to silné afrodiziakum, takže váš milostný život pozvedne na úplně jinou úroveň. Housenici používají i sportovci, kterým lépe okysličuje tělo, tudíž mohou podávat lepší výsledky. Ve vrcholném sportu se dokonce řadí mezi povolený doping. Houba také funguje jako přírodní antibiotikum a léčí autoimunitní záněty v těle. Housenice funguje i jako přírodní antidepresivum. Proti depresím a špatné náladě však můžete pěstovat i některé bylinky.

Houba v kuchyni

Opomenout nesmíme ani kulinární využití housenice. Dříve se v Číně servírovala císaři a jeho rodině. Šlo o tamní poklad. Servíruje se s pečenou kachnou nebo kuřecím masem. Lahodí však i ke skopovému či vepřovému. Počítejte však s tím, že housenice čínská je, na rozdíl od jiných druhů housenic, poměrně drahou záležitostí.

Reklama
Nejčtenější články
Reklama

Mohlo by vás zajímat

Celebrity

Celý svět zasáhla zpráva o rakovině princezny Kate. Její mladší bratr James zveřejnil dojemný vzkaz a...

Styl

Díky mimořádně vysokému množství hořčíku dokáží koupele v epsomské soli ulevit od depresí, bolesti a...

Tech

České zbrojovky jedou naplno, nyní získaly technologii systému automatického granátometu MK 47