Buďte letos doma i na zahradě s podzimními přípravami o krok napřed

 Dům 
02. října 2018 08:00 / Marie Popelková
  0
📷
5 fotografií v galerii
Připravte se na podzim několika drobnými úkoly Shutterstock
Inspirujte se následujícími tipy a ty, které se vám budou zdát užitečné, napište na seznam věcí, co je potřeba udělat, abyste se lépe připravili na příchod podzimu. Ne nadarmo se říká, že štěstí přeje připraveným.

Naplánujte si na víkend některý z následujících drobných úkolů a buďte o krok napřed, než začne podzim.

Vyčistěte okapy

Ujistěte se, že se vám okapy nedusí listím ještě před tím, než začne padat to letošní. Pokud zjistíte, že jsou zanesené, vyčistěte je, abyste mohli v klidu očekávat letošní nápor.

Zkontrolujte těsnění

Obejděte dům a zkontrolujte, zda jsou všechna okna a dveře pořádně utěsněná, než se dostaví opravdu studené počasí. Proveďte všechny nezbytné opravy, když bude třeba.

Nachystejte deky

Vytáhněte teplé přehozy na gauč a další uskladněné deky. Pokud je potřeba, osvěžte svoji sbírku. Využijte této příležitosti k tomu, abyste si nechali pouze svoje oblíbené kousky a ty ostatní darujte.

Zdobte

Je na čase vytáhnout podzimní dekorace. Najděte podzimní věnec na dveře, pověste girlandy ze šišek a připravte vonné svíčky s vůní dýně, jablek a skořice.

Udělejte zásoby sezonního jídla

Jestli máte rádi dýně, cokoliv s jejich příchutí už dávno můžete koupit v nejbližším obchodě. Zamyslete se ale nad tím, jaké další dobroty máte spojené s podzimem a rovnou je připište na nákupní seznam. Můžou to být například všelijaké čaje nebo zásoba jablek na štrúdl.

Postarejte se o květiny vevnitř i venku

Pro většinu pokojových rostlin končí období růstu, proto je dobré upravit jim dávky hnojiva a vody. Venkovní rostliny zase bude potřeba pomalu zazimovat a rozhodně není na škodu začít s přípravami na zimní uskladnění už teď. Pokud máte skleník, čtěte, jaké podzimní práce je třeba udělat tam.

Přeskládejte oblečení

Počasí už se pomalu ochlazuje, takže klidně můžete uložit letní oblečení dozadu do skříně a vytáhnout svoje oblíbené svetry. Když už budete v tom, nachystejte rovnou i bundy, čepice a rukavice. Zároveň můžete připravit seznam věcí, které je potřeba koupit nové.

Reklama
Nejčtenější články
Reklama

Mohlo by vás zajímat

Celebrity

Valentýn ve velkém stylu?! V odstínech růžové jej slavila A.n.d.u.l.a, Sharlota a Angie Mangombe

Styl

Jak nosit pánské kotníkové boty?

Dům a zahrada

Efektivní úklid v domácnosti se psem: Jak na chlupy, skvrny od bláta, moči či krve