Kobereček oživí domov barvami a vzory

 Dům 
29. ledna 2019 08:51 / Marie Popelková
  0
📷
5 fotografií v galerii
Kvalitnější koberečky odolají skvrnám i ošlapání Shutterstock
Kdysi dávno koberce sloužily jedinému praktickému účelu. Zajišťovaly, aby nám nebylo zima od studené dřevěné podlahy. Časy se ale změnily. V dnešní době vídáme koberečky všude a slouží nám čím dál více jako dekorace.

Kobereček si můžeme dát například do obývacího pokoje pod konferenční stolek, pověsit jako tapiserii nebo třeba přehodit přes židli. Jakým způsobem s nimi ale naložit, když je možností tolik a neexistují žádná pravidla? Zde je několik tipů, jak si poradit.

Koberečky v kuchyni

Kdybyste váhali, jakým způsobem přidat vaší kuchyni trochu barev, vzorů a šmrncu, koberečky jsou ta pravá volba. Ty kvalitnější odolají skvrnám i ošlapání, nevyblednou a nebudou postupem času vypadat zašle.

Do jídelny, ale netradičně

Umístit koberec do jídelny asi není žádná převratná myšlenka. Chytré ale je vymyslet pro něj jiné místo, než je podlaha. Jestli chcete u stolování kapku dramatičnosti, položte úzký kobereček na stůl jako prostírání. Samozřejmě byste pro tuhle dekoraci měli pořídit nový kobereček a nebo mu před tím dopřát pořádné vydrhnutí.

Překvapení v ložnici

Téměř nic se nevyrovná pohledu na útulně vypadající postel. Jestli chcete tento výjev trochu oživit, přidejte nahoru kobereček jako přehoz. Pro tento účel se skvěle hodí takové, které pořídíte během cestování, protože často mívají nestandardní velikosti nebo jsou z lehkých materiálů. Klidně může být stejné barvy jako povlečení, ale volte také zajímavé textury, které ložnici dodají nový rozměr.

Falešná tapiserie na stěnu

I v tomto roce se bude držet trend věšení koberečků na stěnu. Vybírejte ale pečlivě, protože na zdi bude vaše volba znát ještě více než na zemi. Jednou z možností je také přidat rám pro ještě okázalejší vzhled. Jestli vás třeba jen napadlo, že jsou koberce přežitek, čtěte o jejich dalších výhodách.

Reklama
Nejčtenější články
Reklama

Mohlo by vás zajímat

Celebrity

Valentýn ve velkém stylu?! V odstínech růžové jej slavila A.n.d.u.l.a, Sharlota a Angie Mangombe

Styl

Jak nosit pánské kotníkové boty?

Dům a zahrada

Efektivní úklid v domácnosti se psem: Jak na chlupy, skvrny od bláta, moči či krve