Uspořádejte si zahradu podle feng-shui, abyste se v ní cítili příjemně a užili si léto

 Zahrada 
29. června 2021 13:01 / Eva Vogelová
  0
📷
8 fotografií v galerii
V zahradě vytvořené podle feng-shui nesmí chybět vodní prvek Depositphotos
V létě na zahradě strávíte spoustu času. Můžete na ní zahradničit, grilovat, odpočívat nebo se setkávat s rodinou či přáteli, a proto by mělo jít o harmonicky uspořádané prostředí, kde se budete cítit spokojeně. Uspořádejte si zahradu podle učení feng-shui, aby vám pobyt v ní vždy zlepšil náladu.

Feng-shui je tradiční čínské učení, které pomáhá zlepšit atmosféru v jakémkoliv prostoru. Podle feng-shui si nemusíte uspořádat pouze interiér, ale i exteriér. Pokud máte možnost si vytvořit okolo svého domu zahradu podle svých představ, neváhejte a pusťte se do toho. Nejprve je potřeba, abyste se seznámili s energetickou mapou, jejíž součástí je pět oblastí. Nemusíte je všechny aplikovat na své zahradě, ale vybrat si ty, které vám imponují nejvíce.

Sever

Severní část zahrady je zaměřená na energii, které souvisí s vaší životní cestou a kariérou. Můžete zde umístit jezírko a menší skalku. Na severu zahrady využívejte spíše tmavší odstíny barev a používejte dekorace žab, želv nebo ryb.

Severovýchod

Severovýchod má podle feng-shui sloužit jako bezpečné útočiště, kde můžete relaxovat a přemýšlet o svém směřování. Do této části si můžete dát lavičku, houpací síť nebo křeslo. Můžete tu rozjímat, číst si a podřimovat. K příjemnému posezení můžete vybudovat malou zvlněnou cestičku lemovanou drobnějšími oblázky.

Východ

Východ je střed energie, která souvisí se zdravím a dlouhověkostí. V této oblasti vysaďte rostliny nebo dřeviny, kterým se zde bude dařit. Na východ umístěte třešeň nebo jabloň a kousek vedle voňavý šeřík, hortenzie nebo chryzantémy. Ovocné plody můžete jíst, dodají vám potřebné vitaminy, a okrasné květiny zkrášlí vaši zahradu.

Jihovýchod

Na jihovýchodě by mělo dominovat dřevo spolu s vodou. Hodit se sem bude vodní fontána, která je symbolem hojnosti a bohatství. Vodní prvek můžete zkrášlit nízko rostoucími květinami. Jihovýchodní část zahrady doplňte dřevěnými dekoracemi.

Jih

Jih je centrum slávy, úspěchu a uznání. Proudí zde dominantní energie. Hlavní prvek v jižní části zahrady má být oheň. Jde o ideální prostor pro grilování, hudbu a posezení s přáteli. Postavit ohniště není žádný problém. Musíte dodržet jen několik zásad. Jih můžete ozdobit lampiony či lucernami. Hodí se sem žluté a červené odstíny barev. 

Jihozápad

Na jihozápadní straně zahrady dominuje láska a mír, jde o společenský prostor. Bude se sem hodit terasa s odpočinkovým posezením, které zkrášlete různobarevnými pivoňkami. Toto místo by mělo být snadno přístupné ze všech stran zahrady.

Západ

Západní strana zahrady je ideální k různým aktivitám. Jde o skvělé místo, kde si mohou hrát děti. Hodí se sem klouzačky či pískoviště. Můžete si zde udělat i místo pro cvičení jógy, pingpongový stůl či bazén. Prostor na hraní můžete doplnit zvonkohrami.

Severozápad

Na severozápadě proudí energie spojená s novými začátky, které by měly být spojené s otevřeným prostorem. Tímto místem můžete vstupovat do zahrady. Jde o prostor, kde se prvně sejdete s návštěvou. Kousek od vstupu do zahrady může být i menší posezení určené pro kratší setkávání. Hodí se sem kovové a metalické dekorace.

Zdroj info: www.thespruce.comwww.geraniumrozanne.com.

Reklama
Nejčtenější články
Reklama

Mohlo by vás zajímat

Celebrity

Celý svět zasáhla zpráva o rakovině princezny Kate. Její mladší bratr James zveřejnil dojemný vzkaz a...

Styl

Díky mimořádně vysokému množství hořčíku dokáží koupele v epsomské soli ulevit od depresí, bolesti a...

Tech

České zbrojovky jedou naplno, nyní získaly technologii systému automatického granátometu MK 47