Kočky se mohou snadno přehřát. Pomozte jim překonat horké letní počasí

 Mazlíčci 
22. června 2021 18:40 / Eva Vogelová
  0
📷
5 fotografií v galerii
Kočky také nemají rády vedro  Pixabay
Když rtuť teploměru stoupne nad třicet stupňů Celsia, není nepříjemně pouze lidem, ale i kočkám. Člověk si však může sundat teplé oblečení a obléct se do kraťasů, ale kočky svůj kožíšek shodit nemohou. Během letních veder jim věnujte zvýšenou pozornost a pomozte jim přečkat horké dny několika fígly.

Kočky se mohou v extrémních vedrech poměrně snadno dehydratovat. A to zejména v případě, pokud bydlíte v panelákovém bytě, který se rychle vyhřeje a nemáte klimatizaci. Provádějte několik preventivních opatření, aby vaše kočka prožila léto bez úhony a příliš velkým vedrem netrpěla.

Dopřejte kočce klidový režim

Rádi si se svojí kočičkou hrajete a chodíte s ní na kratší procházky? V extrémních vedrech společné aktivity omezte na minimum. Možná sama na ně náladu mít nebude. Velmi rychle by se hraním vyčerpala a její tělo se pohybem zbytečně ještě více ohřívalo. Poskytněte jí spíše klidový režim a nepodporujte ji ve hře, ani kdyby si to přála.

Vytvořte chladné odpočinkové útočiště

Nenechávejte kočce pelíšek tam, kde v průběhu dne svítí slunce. V případě, že váš mazlíček vegetuje na zahradě, zajistěte mu dostatek stinných míst. Místo, kam chodí spát, jí vystelte mokrou bavlněnou látkou. Namokřete ji několikrát denně. Dále můžete napustit PET láhev s vodou, kterou umístíte na pár hodin do mrazáku, a poté ji vložíte do pelíšku pod ručník. Dokáže v něm totiž nějakou chvíli udržet vlhkost.

Hlaďte kočku pravidelně mokrou žínkou

Většina psů má ráda vodu, takže je můžete vzít k rybníku nebo do sprchy. Kočky však namočení do vody nesnášejí, proto je musíte ochladit jinak. Namočte žínku do studené vody, vyždímejte ji a několikrát s ní kočičí kožíšek potřete. Zaměřte se zejména na bříško, podpaží a tlapky. Opakujte to alespoň třikrát denně. Kočce pomůžete také tím, že budete její kožich často vyčesávat. Přečtěte si také, jak skamarádit kočku se psem. Není to tak těžké, jak si myslíte.

Dodržovat pitný režim v létě musí i kočky

Kočky podobně jako lidé potřebují mít také neomezený přístup k pitné vodě. Měli byste jim neustále doplňovat čerstvou vodu. Potíž může nastat ve chvíli, kdy musíte být v práci a kočky musí přečkat denně několik hodin o samotě. Pokud nemáte jiné zbytí, můžete kočce nalít do misky větší množství vody a vhodit do ní několik kostek ledu nebo pořiďte speciální automatický dávkovač, který udělá práci za vás.

Zdroj info: 

www.purina.com
www.bluecross.org.uk

Reklama
Nejčtenější články
Reklama

Mohlo by vás zajímat

Celebrity

Valentýn ve velkém stylu?! V odstínech růžové jej slavila A.n.d.u.l.a, Sharlota a Angie Mangombe

Styl

Jak nosit pánské kotníkové boty?

Dům a zahrada

Efektivní úklid v domácnosti se psem: Jak na chlupy, skvrny od bláta, moči či krve