Zakrývat bazén i v létě, když se v něm znova nekoupete, je nutností. Ušetříte nemalé peníze

 Ostatní 
17. července 2021 16:56 / Mirka Malá
  0
📷
5 fotografií v galerii
Krytí šetří především peníze Depositphotos
Zakrývat bazén i v létě, když se v něm znova nekoupete, je nutností. Krycí plachta má svoje opodstatnění a dokonce ne jenom jedno. Důvodů je hned několik.

Zahradní bazény a vířivky si pořizujeme stále častěji. Kupujeme do nich prostředky pro chemické ošetření vody, různé vůně, filtry a další příslušenství, ale často zapomínáme na krycí plachtu. A přitom je poměrně klíčová.

Voda z bazénu se nebude odpařovat

Pamatujete si ze školy, jak jste se učili o odpařování vody? Jedná se o proces, při kterém se kapalina mění na páru, a to se bude dít každý den, když svůj bazén nebo vířivku nebudete zakrývat.

Ušetříte za chemii i za výhřev vody

Kryt na bazénu bude udržovat vodu v lepší kondici a tím pádem ušetříte za spotřebu chemických přípravků, podle odborníků dokonce 30 až 60 procent. Navíc kryt vyhřívaného bazénu či vířivky sníží tepelné ztráty, hlavně v noci, kdy teploty nejsou tak vysoké a ohřev vody jede na plné obrátky. Pokud navíc vodu v bazénu ohříváte pouze slunečními paprsky, je zakrytí bazénu plachtou obzvlášť důležité, abyste druhý den neměli vodu zase studenou.

Ušetříte si práci s údržbou

Do zahradního bazénu či vířivky za den napadá opravdu spousta věcí. Listí, jehličí, hmyz a tak dál. A to vše musíte z bazénu den co den vyndávat. Pokud ale použijete krycí plachtu, ušetříte si hodně práce s údržbou.

Voda déle vydrží

Zní to možná divně, ale je to tak. Sluneční paprsky a vedra způsobují, že voda v bazénu nebo vířivce je náchylnější ke zkažení. Pokud se vám zbarví nebo je najednou zakalená, je to znamení, že ji musíte kompletně vypustit. Díky krytu ale vodu v bazénu udržíte v kondici mnohem déle, protože ji chráníte před sluncem.

Vyberte si z mnoha druhů plachet a krytů

Existují solární plachty, které se perfektně hodí zejména na bazény, které nemají vlastní výhřev vody. Pěnové plachty jsou další z těch, které perfektně udržují vodu v bazénu teplou a brání tepelným ztrátám. Oblíbené jsou také bazénové rolety, které se hodí rovněž i na jednoduché zahradní bazény. Některé plachty se dokonce prodávají na metráž, takže ať už máte na zahradě jakýkoliv typ bazénu nebo vířivky, můžete se rozhodnout pro typizovaný kryt, nebo pro některý z těch metrážových. Dále čtěte: Jak vybrat správný spacák pro kemping.

Zdroj info: The Spruce.

Reklama

Mohlo by vás zajímat

Celebrity

Celý svět zasáhla zpráva o rakovině princezny Kate. Její mladší bratr James zveřejnil dojemný vzkaz a...

Styl

Umělá inteligence už vylepšuje i chuť piva nebo čokolády

Dům a zahrada

Vodní kámen zlikviduje konvici, myčku i pračku. Zatočte s ním některou z osvědčených metod