To, v jaké poloze spí váš pes, vám o něm může hodně napovědět

 Mazlíčci 
13. září 2021 12:50 / Šárka Sokolská
  0
📷
4 fotografie v galerii
Každý pes upřednostňuje ve spánku jinou polohu Pixabay
Nejenom lidé, ale i psi spí v různých polohách, ať už na zádech, boku nebo v klubíčku. Každá z nich vám však může o vašem chlupáči hodně prozradit.

Psi spí v půrměru 12-14 hodin denně a i když jsou zrovna v království snění, můžete díky tomu hodně o vašem mazlíkovi zjistit. Pozice, ve které se vašemu psovi spí nejlépe říká dost o jeho pocitu sebevědomí, bezpečí a propojení s instinkty.

Na boku

Spousta lidí ráda spí na boku. A u psů je to stejné. Nejčastěji takto spávají štěňata nebo starší psi. Touto polohou dávají najevo, že jim nic nechybí, cítí se uvolněně a bezpečně. Není jim ani příliš horko, ani příliš zima. V některých případech se také můžete setkat s tím, že pes ze spaní škube nohami. Je to známka toho, že je zcela uvolněný. 

Jako sfinga

Leží váš pes často na břiše a má hlavu položenou mezi tlapkami? Znamná to, že pouze odpočívá, ale hluboce nespí. Tuto polohu psi volí zejména tehdy, pokud mají pocit, že musejí být pořád ve střehu a být připraveni kdykoliv vyskočit a zasáhnout. 

Superman

Tato pozice vypadá tak, že pes leží na podlaze a přední i zadní tlapy má natažené dopředu. Jde o poměrně běžnou pozici, která je často k vidění u štěňat a hodně hravých plemen. O tom, která k nim patří, jsme psali zde. Stejně tak spí v této poloze i psi, kteří jsou velmi unaveni, ale zároveň jsou připraveni si hned začít hrát. Jde o polohu, při níž pes velmi rychle načerpá energii.

V klubíčku

Pejsci stočení do klubíčka se snaží chránit. Často tak spí psi, kteří si musejí zvykat na nové prostředí, například při příchodu z útulku. Ale běžné je to také u toulavých nebo nových psů. Díky této poloze si dokáže ochránit všechny důležité orgány v těle před případným útokem. Do klubíčka se také často stáčejí psi, kteří jsou chovaní venku. Tato poloha jim totiž pomáhá udržet potřebné tělesné teplo. 

Břichem vzhůru

Toto je jedna z nejroztomilejších poloh, kterou u spícího psa můžete vidět. A věřte, že i pes se takto cítí velice dobře. Je to pro něj výraz naprosté pohody a relaxu. Takto najdete spát jen ty psy, kteří se cítí v prostředí maximálně bezpečně a mají v něm velkou důvěru. Tím, že odhalují své břicho, totiž nechrání své životní orgány. Psi také volí tuto polohu v případě, že se potřebují ochladit, protože se potí tlapkami a jejich břicho je zdrojem tepla, v podstatě se tak větrají.  

Dekaři 

Miluje váš pes zavrtávání se do dek nebo peřin? Tímto vám dává najevo, že touží po noře, ve které by se cítil v pohodlí a bezpečí. Obvykle se s tím setkáte u psů, kteří milují svůj domov a jsou oddaní svému pánovi. Na druhou stranu ale potřebují velkou dávku pozornosti a péče. 

Zdroj: petmd.com, casper.com.

Reklama
Nejčtenější články
Reklama

Mohlo by vás zajímat

Celebrity

Celý svět zasáhla zpráva o rakovině princezny Kate. Její mladší bratr James zveřejnil dojemný vzkaz a...

Styl

Díky mimořádně vysokému množství hořčíku dokáží koupele v epsomské soli ulevit od depresí, bolesti a...

Tech

České zbrojovky jedou naplno, nyní získaly technologii systému automatického granátometu MK 47