S těmito plemeny vedle nešlápnete aneb pejsci, kteří jsou ideální k dětem

 Mazlíčci 
14. června 2020 15:00 / Šárka Sokolská
  1
📷
4 fotografie v galerii
Někteří psi doslova milují dětské řádění a dovádění Depositphotos
Chcete si pořídit pejska, ale bojíte se, jak bude vycházet s vašimi dětmi? Představíme vám několik plemen, s nimiž se vaši nejmenší opravdu snesou bez problémů. A rozhodně nepůjde o žádné mini pejsky.

Psi jsou skvělí společníci do každé nepohody. Ovšem záleží nejenom na výchově, ale také na plemenu. Každé z nich má totiž svá vlastní specifika. Proto se některá plemena více, jiná zase méně hodí k do rodin k dětem.

Pohodový boxer

Tento pejsek vypadá sice trochu směšně, ale věřte, že je to opravdu velký dobrák. Je citlivý, veselý a energický, ale hlavně flegmatický, takže zvládne i živější děti. Navíc, ty jej budou milovat pro jeho vtipné a veselé kousky. Prostě boxeři nezkazí žádnou srandu, navíc jsou pro děti úžasnými parťáky. 

Oddaný retrívr

Hledáte-li ideálního rodinného psa, pak je to rozhodně retrívr. Je nejenom poslušný, ale také láskyplný, oddaný a hlavně vysoce inteligentní. Jsou to velmi věrní a přátelští tvorové, kteří se snesou prakticky s kýmkoliv. Problémy jim nedělá ani návštěva či jiní domácí mazlíčci.

Trpělivý labrador

Pokud bychom měli zůstat u mírumilovných plemen, pak nesmíme opomenout labradorského retrívra. Jsou trpěliví, spolehliví, ale především hraví, což vaše děti opravdu ocení. Milují také pohyb a aportování. Jenom pamatujte na to, že toto plemeno má hodně velkou výdrž, a proto potřebuje delší procházky. 

Bezkonfliktní buldok

Angličtí buldoci si toho od dětí nechají hodně líbit. Nepotřebují žádnou zvláštní péči o srst. Velikostně se hodí jak do malého bytu, tak do rodinného domu. Co se trpělivosti s dětmi týče, je buldok sázkou na jistotu. Nechá si od nich líbit téměř vše. Díky své robustnosti mají buldoci vyšší odolnost vůči dětem, které své mazlíčky v ničem nešetří. Buldoci vycházejí skvěle nejen s dětmi, ale i s dalšími psy a jinými druhy domácích mazlíčků.

Hlídač novofundlandský

Potřebujete opravdu spolehlivého hlídače ke svým dětem? Pak si pořiďte novofundlandského psa. Sice jde opravdu o poměrně velké plemeno, ale na to se dá brzy zvyknout. Navíc je to doslova rozená chůva, kterou jen tak nic nerozhodí. Je prostě milý a hravý. Jenom je to tak trochu lenoch. Ale když jde do tuhého, jsou to pohotoví záchranáři, kteří se nebojí ani vody. 

Kamarádský pudl

Pudl je prostě opravdový kamarád. Miluje děti a ty zase milují jeho. Kromě toho jde o inteligentní plemeno, které je velmi hbité a učenlivé. Jejich výhodou je minimální línání. Proto jsou doporučováni i do rodin s dětmi alergiky. Na druhou stranu potřebují pravidelné pročesávání srsti. 

Šťastný bígl

Možná tak na první pohled nevypadá, ale bígl je opravdový rodinný pes. Pokud si jej pořídíte, získáte tím skvělého chytrého parťáka, který je přátelský a prakticky pořád šťastný. Tedy až na to, že si občas také dokáže postavit hlavu. Nicméně skvěle výchází nejenom s dětmi, ale také jinými domácími mazlíčky. Jejich nevýhodou je poměrně velké línání. Ale i s tímto problémem se dá vypořádat. Máme fígle, jak na to. Více jsme psali zde.

Reklama
Nejčtenější články
Reklama

Mohlo by vás zajímat

Celebrity

Celý svět zasáhla zpráva o rakovině princezny Kate. Její mladší bratr James zveřejnil dojemný vzkaz a...

Styl

Díky mimořádně vysokému množství hořčíku dokáží koupele v epsomské soli ulevit od depresí, bolesti a...

Tech

České zbrojovky jedou naplno, nyní získaly technologii systému automatického granátometu MK 47