Jedlá soda je skvělý prostředek i v péči o psa či kočku. Tipy, které stojí za zkoušku

 Mazlíčci 
25. prosince 2021 11:32 / Šárka Sokolská
  0
📷
4 fotografie v galerii
Co bychom pro své milované chlupáče neudělali Pixabay
Sodu můžete využít nejenom při úklidu v domácnosti, ale také v péči o vaše domácí mazlíčky.

Jedlá soda je levný a dostupný prostředek, který můžete koupit prakticky všude. Její využití je tak téměř neomezené. Pomůže vám při vaření, úklidu i  v péči o vaše chlupáče.

Domácí šampon 

Každý pes miluje, když se může vyválet v něčem, co upoutá jeho čich. Tato vůně už ale není příjemná pro majitele. Takže co s tím? Vykoupat jej? Není potřeba. Stačí mu vetřít do srsti trochu jedlé sody, která funguje jako suchý šampon. Jednoduše prsty vetřete jedlou sodu co nejvíce do srsti a poté psa pořádně vykartáčujte. Nepříjemný pach zmizí a psí srst bude navíc lesklá a čistá. A použít ji můžete i na dlouhosrsté hafany.

Pro čistá ouška 

Jedlá soda je také skvělým prostředkem, který pomůže odstranit svědění v uších. Pokud tato nepříjemnost trápí i vašeho pejska, vytřete mu ucho roztokem z 1 lžičky jedlé sody a šálku teplé vody. Pokud by obtíže trvaly i nadále, vyhledejte pomoc veterináře.

Jako stelivo

Není třeba utrácet za drahé, navoněné stelivo, i v tomto ohledu pomůže jedlá soda. Stačí pod úplně běžné stelivo nasypat jedlou sodu, která pachy jednoduše pohlcuje. Anebo můžete stelivo přímo smíchat s jedlou sodou. Jedlá soda pro naše miláčky není nijak škodlivá.

Čistá miska

Během letního období se kolem misky s jídlem (zvláště, pokud je pes chovaný venku) mohou potulovat různí nezvaní hosté, které jejich krmivo láká. Těmto nájezdníkům můžete zabránit tím, že kolem misky rozsypete jedlou sodu. Ta hmyz doslova odpuzuje. Navíc soda vašemu chlupáči v žádném případě neublíží. 

Zdroj: petmd.com, prouddogmom.com.

Reklama
Nejčtenější články
Reklama

Mohlo by vás zajímat

Celebrity

Celý svět zasáhla zpráva o rakovině princezny Kate. Její mladší bratr James zveřejnil dojemný vzkaz a...

Styl

Díky mimořádně vysokému množství hořčíku dokáží koupele v epsomské soli ulevit od depresí, bolesti a...

Tech

České zbrojovky jedou naplno, nyní získaly technologii systému automatického granátometu MK 47