Dopřejte vašemu psovi relaxační masáž. Není to vtip, posílíte tím jeho imunitu

 Mazlíčci 
13. listopadu 2021 08:06 / Šárka Sokolská
  0
📷
4 fotografie v galerii
Někteří chlupáči si to doslova užívají Pixabay
Milujete masáže? Trošku relaxu si také zaslouží i váš čtyřnohý chlupáč. Uvidíte, jak mu to prospěje.

Který pes by nemiloval pohlazení od svého pána. Relaxační psí masáž je vlastně založená na stejném principu. Navíc tím svého pejska krásně uvolníte, zrelaxujete a napomůžete mu k psychickému uvolnění a posílíte jeho imunitu.

Masáž hlavy

Až budete svého chlupáče příště drbat za ušima, zkuste se zaměřit na důlky za spodními okraji ušních boltců a také na dva body, prohlubně, mezi očima. Jemnými krouživými pohyby tato místa masírujte, postupujte pomalu. Pokud to váš pes zvládne, můžete zkusit i jemnou masáž špiček ušních boltců. Taková masáž psy uklidňuje a napomáhá především v boji proti psychickým problémům.

Masáž tlapek

Odpočinek i relaxaci potřebují také tlapky vašeho pejska, které se za celý den hodně naběhají. Opět jemnými krouživými pohyby masírujte bříška nohou. Předtím je ale namažte speciálním krémem, případně kokosovým olejem, který má blahodárné účinky, a to nejenom v případě psa, ale i kočky. Více jsme psali zde.

Celé tělo

Najděte si deset minut večer, třeba u televizem a promasírujte pejskovi celé tělo. Díky tomu mu uvolníte svalové napětí a rozproudíte krev v těle. Začněte hlazením zad a na místech, kde to má rád. Tak dojde k celkovému zklidnění. Poté špičkami prstů jemně masírujte svaly kolem páteře. Postupujte krouživými pohyby od místa nad lopatkami k ocasu a zpět. Obdobně pokračujte v oblasti krku. Vyzkoušejte také, zda váš pes nebude proti, pokud mu budete masírovat dlaněmi i stehenní svaly. Pokud se ale váš čmuchal blahem tetelí, uchopte nohu nad loketním kloubem a krouživým pohybem uvolňujte svalové napětí i v těchto místech. Celou masáž pak zakončete hlazením. 

Rada na závěr

Ne každému psovi musí být takové dotyky příjemné. Pokud vykazuje známky nepohody, raději masáž ukončete. Stejně tak byste neměli masírovat nemocné psy a štěňata do jednoho roku.

Zdroj: cesarsway.com, wikihow.com.

Reklama

Mohlo by vás zajímat

Celebrity

Celý svět zasáhla zpráva o rakovině princezny Kate. Její mladší bratr James zveřejnil dojemný vzkaz a...

Styl

Umělá inteligence už vylepšuje i chuť piva nebo čokolády

Tech

Peugeot získal podeváté v historii ocenění za design, tentokrát s novým SUV fastbackem 3008