Čokoládový puding z avokáda je velmi zdravý a navíc chutná skvěle

Ochutnejte vynikající puding z avokáda a kakaa
📷
Další 3 fotografie v galerii
 Ostatní 
25. dubna 2017 16:18 / Shutterstock
  5   0
Myslíte si, že co je zdravé, není chutné? Recept na super jednoduchý a nadmíru chutný avokádový puding vás vyvede z omylu. Překvapí vás jeho úžasná chuť!

Tento recept musíte určitě vyzkoušet. Avokádo je u nás bohužel stále dost nedoceněná surovina. Toto exotické ovoce s lahodnou oříškově máslovou chutí si zamilovali nejen strážci zdravého stravování, ale také stoupenci kvalitní gastronomie.

Jedna z mnoha výhod avokáda je, že je velmi tučné. Ale nebojte se, tyto tuky vaší figuře neuškodí, protože se neumí ukládat jako tělesný tuk. Avokádo obsahuje velké množství zdravých nenasycených tuků. Navíc obsahuje neuvěřitelné množství potřebných živin. Avokádo je zdrojem vitamínů A, C, E, ale i více minerálních látek jako například hořčíku, fosforu, draslíku či mědi.

Čerstvé avokádo je jedním z ovocných druhů bohatých na vysoce hodnotné výživné tuky, proteiny, vitamin E a B6, železo, ale i na vlákninu.

Jedna z látek kterou avokádo obsahuje zvyšuje produkci hormonu v štítné žláze. Tím stoupá úroveň metabolismu a spalují se kalorie. Další látka v avokádu zase zpomaluje uvolňování inzulínu, čímž se děje to, že si tělo nestihne uložit všechny tuky. Konzumací avokáda dokážeme také efektivně snížit hladinu cukru v krvi, což je také velmi důležité při hubnutí.

Avokádo má také silné účinky proti stárnutí a obsahuje také velký počet antioxidantů.

Další složkou pudingu je kakao. Výzkumy v posledních letech ukázaly, že kakao obsahuje mnoho cenných látek, vitamínů, minerálů, které pomáhají proti únavě, při zvýšené horečce, srdečních problémech, anémii, problémy se střevy a ledvinami či dýchacími problémy. Navíc má kakao protizánětlivý účinek a je také plné antioxidantů.

Ingredience na výrobu pudingu:

3 velká a zralá avokáda
50g kakaového prášku
3 až 6 polévkových lžic kokosového mléka
1 vanilkový lusk
2 čajové lžičky kokosového oleje
2 polévkové lžíce medu

Postup přípravy

Všechny suroviny vložte do mixéru a při vysoké rychlosti po dobu 1 minuty rozmixujte na jemný krém. Dle velikosti avokáda přidáváme počet lžic kokosového mléka tak, abychom dosáhli požadované hustoty. Krém rozlijte do sklenic a vložte do chladničky na 30 minut a máte hotovo! Puding můžete dozdobit dle chuti. Například ovocem, lístky máty, kokosem či ořechy.

Rada na závěr: Avokádo je chutné a dobře zpracovatelné jen tehdy, když je zralé. Mělo by mít tmavozelenou až hnědou barvu a být trochu měkké.

Ema Maxová | inStory.cz
Komentáře
Reklama

Mohlo by vás zajímat

Cestování

Pohodové Vánoce bez stresu a starostí v zahraničí? Zkuste třeba italské Sorrento

Věda & Vesmír

V Laosu bylo objeveno podivné zvíře, o kterém se vědci domnívali, že dávno vyhynulo

Bydlení

Objevila se vám kolem oken plíseň? Zlikvidujte ji dřív, než vám zničí byt

Zavřít reklamu