Kouzlo dřevěných bedýnek: Vybavíte jimi levně prakticky celý byt

 Dílna 
30. prosince 2017 10:53 / Marie Popelková
  1
📷
7 fotografií v galerii
Z obyčejných bedýnek lze vybavit takřka celý byt Shutterstock
Obyčejné dřevěné bedny se s trochou šikovnosti mohou velmi snadno proměnit v originální nábytek. Jejich variabilita a uplatnění jsou takřka neomezené.

Pokud nemáte dostatek financí, mohou se dřevěné bedny stát základním stavebním kamenem prakticky celého interiéru - od chodby přes koupelnu či kuchyň až po obývací nebo studentský pokoj.

Dřevné bedýnky mohou mít různou velikost i hloubku, využít lze prakticky jakýkoliv dřevěný box. A i když se rozhodnete využít bedýnky jen sporadicky, získáte neotřelý kousek nábytku.

Bedny můžete ponechat v původní podobě, ale pokud toužíte po veselejším nábytku, klidně je přetřete třeba do některé z pastelových barev, které pak váš interiér spolehlivě prozáří. Záleží to jen na vás.

Za málo peněz hodně muziky

Výroba bedýnkového nábytku je velmi snadná. Jednotlivé kusy k sobě pospojujte šroubky a pak umístěte podle potřeby. Pokud se pustíte do policového systému, pověste svůj výtvor na zeď pomocí hmoždinek. Z bezpečnostních důvodů je vhodnější přišroubovat ke zdi i větší bedýnkovou stěnu, která stojí na zemi. Pokud přimontujete na spodní bednu kolečka, získáte mobilní nábytek, který snadno přemístíte podle potřeby z místa na místo.

Využití beden je opravdu rozmanité, o čemž se můžete přesvědčit v naší fotogalerii. A jak uvidíte, lze bedýnkový nábytek umístit opravdu do jakékoliv místnosti v bytě.

Bedny, kam se podíváš

V chodbě si lze postavit třeba botník. Stačí pospojovat pár bedýnek (počet závisí na množství vašich bot) a pevně přikotvit ke zdi. Pokud máte k dispozici opravdu velké bedny, lze do nich ještě namontovat desku, která box rozdělí na dvě samostatné police.

V obýváku si zase můžete vyrobit parádní konferenční stolek. Na jeho výrobu vám postačí čtyři bedny, které poskládáte vedle sebe podle vaší představy. Oceníte i úložný prostor, který můžete kvůli lepší přehlednosti vyplnit třeba koši.

V koupelně oceníte pár bedýnek nad sebou, nejlépe na kolečkách. Do vzniklých polic můžete naskládat ručníky, prací prášek, kosmetiku či jiné hygienické potřeby.

Zajímavě vypadají bedýnky i v kuchyni, kde mohou nahradit horní sestavu kuchyňských skříněk. Ušetříte peníze a ještě bude vaše kuchyň vypadat hezky a nevšedně.

Uplatnění najdou dřevěné bedny i ve studentském pokoji. Ze dvou beden nad sebou vytvoříte nohy pracovního stolu, na který položíte rovnou dřevěnou desku nebo fošnu. V "nohách" stolu získáte úložný prostor. Pokud ho budete potřebovat více, stačí pak ještě pár bedýnek položit na stůl a hned budete mít kam všechny věci uschovat.

Stále větší oblibě se těší také výroba vlastního nábytku z transportních palet. Pokud jste se i vy rozhodli, že se pustíte do díla, tak si dejte pozor při výběru palet. Více se dozvíte v našem článku zde.

Reklama
Nejčtenější články
Reklama

Mohlo by vás zajímat

Celebrity

Celý svět zasáhla zpráva o rakovině princezny Kate. Její mladší bratr James zveřejnil dojemný vzkaz a...

Styl

Díky mimořádně vysokému množství hořčíku dokáží koupele v epsomské soli ulevit od depresí, bolesti a...

Dům a zahrada

Efektivní úklid v domácnosti se psem: Jak na chlupy, skvrny od bláta, moči či krve