Nápad za pár kaček: Vlastnoručně vyrobený stromeček z větví

 Dílna 
17. prosince 2019 09:40 / Šárka Sokolská
  0
📷
6 fotografií v galerii
Vyrobte si originální vánoční stromeček Archiv
Umělý se vám nelibí, živého je vám líto, ale přesto se nechcete vzdát vánočního stromku? Jednoduše si jej vyrobte z větví. Jeho výroba je prakticky zadarmo.

Originální vánoční stromečky jsou čím dál tím oblíbenější. Obvykle jsou k vidění především na veřejných místech a na pracovištích, ale stále více pronikají i do soukromých interiérů. Pokud hledáte i vy něco podobného nebo máte prostě rádi ruční výrobu, zkuste si vyrobit originální stromeček z větví jehličnanů. Může vám zdobit nejenom interiér, ale i exteriér. Navíc tento stromeček vás bude stát sotva desetinu toho, co byste dali v obchodě za živý.

Vánoční stromek raz dva

Tento jednoduchý stromeček vyrobite poměrně snadno. Jediné, co potřebujete, je dostatek větví jehličnanů, což určitě nebude probém sehnat. Stačí si pro ně zajít do prodejny s vánočními stromky. Zbytek už je opravdu hračka.

Potřebujete:

  • větve
  • aranžovací hmotu 
  • nůž
  • ozdoby

Postup

Aranžovací hmotu nechejte nejprve dobře nasáknout vodou. Tu potom upevněte do květináče nebo vázy a nožem seřízněte do tvaru kuželu. Pak začněte postupně zapichovat větvičky. Začněte od spodní části a směrem nahoru větve postupně zkracujte. Špičku stromečku vytvoříte tak, že navrchol zapíchnete pěkně rozvětvenou větev a nebo si pomocí drátku svažte několik menších větviček k sobě a ty pak zapíchnete do vrcholu aranžovací hmoty.

Z polystyrenu

Pokud jste nesehnali dostatečně velkou aranžovací hmotu, postačí vám i obyčejný polystyrén. Ten potáhněte zelenou látkou nebo jutou. Pomocí sponkovačky na ni upevňujte jednotlivé větve

Bílý nebo červený

Stromeček si dozdobte dle vlastního vkusu. Velmi módní jsou přírodní ozdoby a nebo se můžete řídit letošními trendy a stromek vyladit do bílé barvy. Ale klidně můžete stromeček nazdobit vlastnoručně vyrobenými dekoracemi, třeba ze samotvrdnoucí hmoty. Jak na to jsme psali zde.

Reklama
Nejčtenější články
Reklama

Mohlo by vás zajímat

Celebrity

Celý svět zasáhla zpráva o rakovině princezny Kate. Její mladší bratr James zveřejnil dojemný vzkaz a...

Styl

Díky mimořádně vysokému množství hořčíku dokáží koupele v epsomské soli ulevit od depresí, bolesti a...

Dům a zahrada

Efektivní úklid v domácnosti se psem: Jak na chlupy, skvrny od bláta, moči či krve