Vyrobte si zahradní lampion. Třeba z krabice od mléka a balicího papíru

 Dílna 
01. ledna 2021 15:55 / Marie Popelková
  0
📷
4 fotografie v galerii
Zkrášlete si zahradu vlastnoručním lampionem Pixabay
V zimě se brzy stmívá a zahrada se tak ponoří do tmy už v pozdních odpoledních hodinách. Zkuste ji oživit pomocí vlastnoručně vyrobených lampionů. K jejich výrobě vám budou stačit krabice od mléka a barevný balicí papír.

Světýlka vypadají v potemnělé zahradě kouzelně, navíc výrobou lampionů zabavíte během dne své děti. Lampiony z krabice od mléka jsou jednoduché a zvládne je tak opravdu každý.

Domeček jako z pohádky

Ze všeho nejdřív je potřeba krabici od mléka trochu zkrášlit. Svým tvarem je krabice od mléka ideální k výrobě domečku. Naznačte si proto tužkou, kde budou okna a dveře. Okna mohou být různě veliká i rozličných tvarů, záleží to jen na vaší fantazii.

Potom si vemte do rukou ostrý zalamovací nožík a okna a dveře z krabice vyřežte. Tuto práci raději nenechávejte na dětech, aby se zbytečně neporanily.

Pomalujte nebo polepte

Jakmile máte otvory v krabici vytvořené, můžete domeček podle své fantazie pomalovat barvami. Pokud se na malování necítíte, pomohou vám balicí papíry, kterých vám jistě po Vánocích zbylo více než dost. Jestliže se rozhodnete krabici pomalovat, volte raději hustší barvy. Domeček může hýřit barvami, ale krásně vypadá i jednoduchá kombinace černé a bílé. Záleží to jen na vás.

Dírky pro drátek

V horní části krabice pomocí ostrého předmětu vytvořte dvě dírky, kterými pak protáhnete tenký drátek, který bude tvořit oko na zavěšení. Oba konce do sebe nakonec zapleťte. Drátěné oko udělejte dostatečně velké, abyste pak neměli problém lampion zavěsit na keř či strom.

Svíčka i LED řetěz

Dovnitř můžete vložit jak klasickou čajovou svíčku, tak jakékoliv jiné světlo. Dobře vypadají například světelné LED řetězy, které fungují na baterky. Jen si vyberte takové, které jsou určené pro umístění venku. O tom, jak vyrobit lampion z krabičky od sýru a pečicího papíru, jsme psali zde.

Reklama
Nejčtenější články
Reklama

Mohlo by vás zajímat

Celebrity

Celý svět zasáhla zpráva o rakovině princezny Kate. Její mladší bratr James zveřejnil dojemný vzkaz a...

Styl

Díky mimořádně vysokému množství hořčíku dokáží koupele v epsomské soli ulevit od depresí, bolesti a...

Dům a zahrada

Efektivní úklid v domácnosti se psem: Jak na chlupy, skvrny od bláta, moči či krve