Postavte dětem na zahradě malý domek. Nabídne jim lepší zábavu než počítač

 Dílna 
18. ledna 2020 10:00 / Marie Popelková
  2
📷
7 fotografií v galerii
Dětské domečky skýtají mnoho zábavy Archiv
Kdo má malé děti, ví, jak je složité je zabavit. Daleko více času tráví doma u počítače než venku. Můžete to ale změnit. Pokud máte zahradu, postavte jim na ní malý domek. Stane se pro ně zajímavou a oblíbenou atrakcí a na počítač si ani nevzpomenou.

Domek pro děti představuje nejen zdroj zábavy, ale i místo, kde se mohou schovat před okolním světem. Navíc jim rozvíjí fantazii a hlavně - zabaví je na hodně dlouho.

Kdo chce, může zahradní domek pro děti koupit v obchodě - vybírat můžete z dřevěných i plastových modelů. Na druhou stranu můžete dětem domeček i postavit. Třeba ze dřeva nebo palet, záleží to čistě na vás. Domeček může mít okna, dveře i všechny stěny, ale také jej může tvořit jen základní konstrukce s jednou či dvěma stěnami. Jindy zase lze stěny nahradit třeba textilií.

Univerzální je nejlepší

Hodně lidí dělá tu chybu, že se dětem snaží pořídit domek úměrný jejich věku. Na jednu stranu je lákavé umístit na zahradu princeznovský zámeček v růžových barvách, ale za pár let se vaší holčičce může takový domeček zdát být příliš dětinský. Mnohdy je tak lepší zvolit neutrální podobu, která s dítětem v podstatě roste. Díky tomu nebudete muset domek každé dva roky měnit, ale vydrží vám mnoho let. Dejte pozor také na nejrůznější pohádkové postavy. Děti je sice milují, ale dost často je brzy omrzí.

Důležitá je vnitřní výbava

Nezapomeňte domek také vybavit uvnitř. Děti by v domečku měly mít nejen prostor na sezení, dobrý je také úložný prostor, do kterého si mohou uschovat své hračky či jiné poklady. 

To, zda dětem pořídíte obří domeček se skluzavkou, horolezeckou stěnou, terasou, žebříkem a různými průlezkami, nebo zvolíte jednoduchou variantu, záleží jen čistě na vás. Ne každý má dostatek financí a prostoru vytvořit dětem dokonalou zmenšeninu skutečného domu. A hlavně to není ani nutné. Děti budou šťastné i v obyčejném domku z palet.

Multifunkční stavba

Pokud si na stavbě domečku pro děti dáte záležet, nemusí z vaší zahrady zmizet ani ve chvíli, kdy už vaši potomci dětským hrám odrostou. Bez problémů můžete stavbu využít třeba na uskladnění zahradnického nářadí a náčiní. A když do rodiny přibudou vnoučata, může domeček opět naplnit dětský smích. O tom, jaké jiné zábavné prvky lze dětem na zahradě vytvořit, jsme psali zde.

Reklama
Nejčtenější články
Reklama

Mohlo by vás zajímat

Celebrity

Celý svět zasáhla zpráva o rakovině princezny Kate. Její mladší bratr James zveřejnil dojemný vzkaz a...

Styl

Díky mimořádně vysokému množství hořčíku dokáží koupele v epsomské soli ulevit od depresí, bolesti a...

Tech

České zbrojovky jedou naplno, nyní získaly technologii systému automatického granátometu MK 47