Bavlníkové větvičky vytvoří kouzelnou vánoční atmosféru. Vyrobit si je můžete i sami

 Dílna 
14. prosince 2020 09:36 / Eva Vogelová
  0
📷
7 fotografií v galerii
Tvoření bavlníkových větviček vás bude bavit, nejde o nic těžkého Depositphotos
Vytvořit si doma vánoční atmosféru, je důležité, protože navozuje klid a pohodu. V hezky vyzdobeném prostředí se člověk cítí velmi příjemně. Za výzdobu nemusíte zbytečně utrácet, protože hezké dekorace si můžete vytvořit i sami. Jednou z nich jsou i krásné bavlníkové větvičky. Inspirujte se, jak je vyrobit.

Bavlníkové větvičky navozují zimní atmosféru, protože mají bílé chomáče, které připomínají sníh. Letos o Vánocích možná zase nebude, tak ho můžete mít částečně alespoň doma. Bavlníkové větvičky se budou nejvíce vyjímat ve váze, kterou můžete umístit na stůl, okenní parapet či police. Můžete si je i koupit, ale jsou poměrně drahé. Platit za umělou dekoraci je zbytečné, když si ji sami můžete vyrobit. Navíc vám to zabere pouze minimum času a odreagujete se od předvánočního šílenství.

Výroba bavlníkových větviček

Tvoření bavlníkových větviček vás bude bavit, nejde o nic těžkého. Můžete to provádět i s dětmi. K výrobě budete potřebovat následující věci:

  • větvičky
  • vatu
  • karton od vajíček
  • štětec
  • temperové barvy
  • nůžky
  • tavnou pistoli

Postup výroby

Nejprve si nachystejte karton od vajíček. Vystřihněte z něj všechny špičaté části, které od sebe oddělují jednotlivá vejce. Nemusíte se snažit, abyste je vystřihli precizně. Udělejte spíše opak, protože čím budou nepravidelnější, tím přirozeněji budou vypadat. Vystřihané části můžete ještě trochu nůžkami poupravit, aby byl jejich tvar podle vašich představ.

Následně si připravte hnědou temperovou barvu. Pomocí štětce s ní kousky kartonu obarvěte a následně je nechte vyschnout. Poté si vezměte vatu a vytvarujte z ní nepravidelné kuličky různých velikostí, které vlepíte pomocí tavné pistole do kartonových částí.

Díky tomu budou výtvory vypadat jako květ s listy. Nechte je chvíli proschnout, aby se jednotlivé části k sobě dobře slepily a neupadly. Poté, co dokončíte tento krok, květy přidělejte opět pomocí tavné pistole k větvičkám. A bavlníkové větvičky máte hotové, nyní je můžete dát do vázy.

Bavlníkové květy můžete využít i jinak

Pokud vás vyrábění bavlníkových větviček bavilo a dekorace se vám líbí, můžete si v podobném duchu vytvořit další výtvory. Dejte prostor svojí fantazii a vytvořte si z bavlníkových květů třeba věnec na dveře. Dozdobit s nimi můžete i svícen nebo vánoční strom. Kromě bavlníkových dekorací si můžete vytvořit i vánoční purpuru, která vnese do domácnosti pravou atmosféru Vánoc.

Reklama
Nejčtenější články
Reklama

Mohlo by vás zajímat

Celebrity

Celý svět zasáhla zpráva o rakovině princezny Kate. Její mladší bratr James zveřejnil dojemný vzkaz a...

Styl

Díky mimořádně vysokému množství hořčíku dokáží koupele v epsomské soli ulevit od depresí, bolesti a...

Dům a zahrada

Efektivní úklid v domácnosti se psem: Jak na chlupy, skvrny od bláta, moči či krve